Een wetenschappelijke carrière opbouwen? Vraag financiering aan vanuit Rubicon 2022

Bent u recentelijke gepromoveerd? En wilt u graag de volgende stap maken in uw wetenschappelijke carrière? Vraag dan subsidie aan vanuit het financieringsinstrument Rubicon! Dit instrument, onderdeel van NWO, maakt het mogelijk om onderzoekservaring op te doen aan buitenlandse topinstituten. De deadline van deze ronde van Rubicon is 30 augustus 2022.

Rubicon 2022 voor talentvolle, gepromoveerde wetenschappers

Individuele onderzoekers die niet langer dan een jaar geleden gepromoveerd zijn kunnen een aanvraag indienen. U kunt ook een aanvraag indienen als u nog bezig met uw promotieonderzoek, mits uw promotor uw proefschrift goedgekeurd heeft. Tot slot wordt er vereist dat u vanaf de sluitingsdatum van de aanvraagronde in de vijf voorgaande jaren voor een periode van minimaal equivalent aan drie jaar fulltime onderzoek heeft gedaan aan een Nederlands academisch onderzoeksinstituut.

Iedereen is welkom om een aanvraag in te dienen, maar vrouwen worden nadrukkelijk uitgenodigd een aanvraag in te dienen.

Wat vraagt u aan?

Vraagt u subsidie aan vanuit Rubicon? Dan krijgt u financiering waarmee u minimaal 12 en maximaal 24 maanden bij een buitenlands topinstituut onderzoek kunt doen. De financiering dekt salariskosten, inclusief werkgeverslasten, reiskosten en in beperkte mate onderzoekskosten. Wat niet wordt vergoed zijn kosten als huisvesting, computers en andere overhead. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat u geen verblijf aan meerdere instituten kunt combineren. Veldonderzoek is wel toegestaan, afhankelijk van de aard van het onderzoek.

Er is voor deze ronde een totaal budget van € 2.478.333 beschikbaar.

De beoordelingscriteria van Rubicon 2022

Uw aanvraag wordt beoordeeld op basis van de volgende criteria:

  • De kwaliteit van het onderzoeksvoorstel;
  • De kwaliteit van de gastinstelling;
  • Kennisbenutting: wetenschappelijke of maatschappelijke impact;
  • De kwaliteit van de onderzoeker.

Ongeveer vier maanden na sluitingsdatum van de ronde krijgt u te horen of uw aanvraag toegekend is.

Spar met een specialist

Een aantal specialisten bij Hezelburcht zijn wetenschappelijk onderlegd, waarvan enkele zelf een promotietraject hebben volbracht. Zij weten daarom maar al te goed het belang van financiering bij het opbouwen van een wetenschappelijke carrière. Met behulp van hun kennis en expertise kunnen zij kansrijke aanvragen opstellen voor financieringsinstrumenten als Rubicon. Heeft u hun hulp nodig? Zij adviseren en ondersteunen u graag bij uw aanvraag!

Neem contact op voor meer informatie
Of bel direct naar: 088 495 20 00

NWO
Gerelateerde subsidie NWO
NWO financiert wetenschappelijk onderzoek van Nederlandse universiteiten en publieke onderzoeksinsti...Lees verder

contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het financieringsinstrument Rubicon? Neem contact met ons op:

Spar met een specialist over Rubicon!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00