€ 677 miljoen subsidie toegekend aan startende wetenschappers vanuit ERC Starting Grant

De European Research Grant (ERC) Starting Grant heeft in totaal € 677 miljoen toegekend aan 436 startende wetenschappers! Per beurs kan dit oplopen tot wel € 2,5 miljoen. Met deze bijdrage zullen de innovatieve wetenschappers vraagstukken ontrafelen als hoe de werkzaamheid van vaccinaties verbeterd kan worden of hoe zwarte materie in ons heelal ontstaat. Complexe vragen die deze onderzoekers niet uit de weg gaan!

Grensverleggend onderzoek met ERC Starting Grant

De ERC Starting Grant beurs biedt de wetenschappers de mogelijkheid hun eigen team bijeen te stellen en onderzoeken uit te voeren binnen een groot scala aan disciplines. Het is een uitstekende stimulans voor jonge onderzoekers om hun talenten en nieuwsgierigheid optimaal te gebruiken en verder te ontwikkelen.

De begunstigde wetenschappers komen uit alle hoeken van de wereld. De groep is representatief voor 40 verschillende nationaliteiten. De 436 onderzoekers zullen in diverse landen in Europa worden gestationeerd. Hiervan zullen 42 wetenschappers hun baanbrekend onderzoek in Nederland uitvoeren! Naar verwachting zullen de Starting Grants goed zijn voor ruim 2500 nieuwe banen voor gepromoveerde onderzoekers, PhD studenten en personeel van de desbetreffende instellingen.

Andere ERC subsidiekansen | vijf beurzen

De ERC stimuleert Europees grensverleggend wetenschappelijk onderzoek. Het ERC programma wordt ook wel gezien als het neusje van de zalm onder de wetenschappelijke beurzen. Het programma bestaat uit vijf verschillende beurzen:

  • Starting Grant
  • Consolidator Grant
  • Advanced Grant
  • Proof of Concept Grant
  • Synergy Grant

Voor onder andere de Starting Grant, Consolidator Grant en Advanced Grant zijn er voor 2021 al nieuwe deadlines bekend.

Ontdek de mogelijkheden

Benieuwd naar de subsidiekansen voor uw wetenschappelijk onderzoek? Laat uw project toetsen op de mogelijkheden. Onze specialisten ondersteunen u graag bij het realiseren van uw onderzoek!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

European Research Council (ERC) Grants
Gerelateerde subsidie European Research Council (ERC) Grants
De European Research Council (ERC) stimuleert Europees grensverleggend wetenschappelijk onderzoek. H...Lees verder

contact

Benieuwd naar de mogelijkheden van de ERC Starting Grant of een van de andere ERC Grants voor uw onderzoek? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00