DKTI vanaf volgend jaar weer open met een nieuwe categorie

Heeft u een innovatief project dat bijdraagt aan het verduurzamen van de transportsector? Bijvoorbeeld vrachtwagen op waterstof of minder brandstofverbruik door schepen? De Demonstratie klimaattechnologieën en –innovaties (DKTI-transport) opent in 2021 weer voor productontwikkeling binnen de transportsector. Daarmee draagt de regeling bij aan de doelen uit het Klimaatakkoord en de Duurzame Brandstofvisie.

Hoewel er eind 2020/begin 2021 nog meer informatie wordt verwacht rondom de nieuwe openstelling, kunnen wij u al het een en ander vertellen over de nieuwe tender:

Nieuwe categorie | DKTI-Transport Learning by using

Ten opzichte van de vorige rondes is er voor de aankomende ronde de nieuwe categorie Learning by using toegevoegd. Deze categorie fungeert als opstap naar de opschaling van zero-emissievrachtwagens. Vanuit Learning by using worden oplossingen/innovaties ondersteund voor factoren die nu nog een belemmering kunnen vormen in de bruikbaarheid van een elektrische vrachtwagen. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen op het gebied van elektrische actieradius, oplaadtijden en flexibiliteit.

Voortzetting hoofdlijnen DKTI-Transport in 2021

Op de toevoeging van de nieuwe categorie na vinden er voor zover bekend geen veranderingen plaats binnen DKTI-Transport. Zo worden ook de volgende hoofdlijnen van DKTI-Transport binnen de derde tender voortgezet:

  • Proeftuinen en experimentele ontwikkeling voor diverse soorten voertuigen en machines (bijvoorbeeld voertuigen en vaartuigen voor goederenvervoer of zero-emissie mobiele machines);
  • Haalbaarheidsstudies voor emissiearme vervoermiddelen (grondgebonden) en vliegtuigen;
  • Cofinanciering van tank- en laadinfrastructuur;
  • Innovatieclusters.

Zorg voor een goede voorbereiding

De openstelling en deadline van de tender moeten nog bekendgemaakt worden. Desondanks is het belangrijk om u alvast goed voor te bereiden. De tender werkt namelijk volgens het ‘first come, first serve’ principe. Ofwel, aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Uw eerste aanvraag moet daarom meteen goed zijn. Hezelburcht helpt u hier graag bij. Onze specialisten hebben ruime ervaring in het aanvragen van de DKTI-Transport subsidieregeling. Neem contact op en spar met een specialist over de mogelijkheden!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

DKTI-Transport
Gerelateerde subsidie DKTI-Transport
Bedrijven en kennisinstellingen die werken aan het verminderen van CO2-uitstoot binnen de transports...Lees verder

contact

Op de hoogte blijven van DKTI in 2021? Of graag uw projectidee toetsen op de mogelijkheden? Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00