CEF Energy call 2023 open voor aanvragen

Op 18 april 2023 heeft CINEA een nieuwe oproep van CEF Energy gelanceerd waarbij projecten die bijdragen aan het verbeteren van de Europese infrastructuur op het gebied van energie in aanmerking komen. De nieuwe call heeft betrekking op ‘studies’ en ‘works’ projecten. CEF Energy is een programma vanuit de overkoepelende CEF (Connecting Europe Facility) subsidie. De subsidie stelt € 750 miljoen beschikbaar voor de CEF Energy call 2023 die nu open is voor aanvragen.

Welke projecten komen in aanmerking voor de CEF Energy call 2023?

Cross-border projecten gericht op het realiseren van infrastructuur voor de opwekking van- en transport van duurzame energie uit hernieuwbare energiebronnen komen in aanmerking voor de CEF Energy subsidie. Energieopslag, grid aansluitingen en IT systemen zijn bijvoorbeeld subsidiabel wanneer dit integraal onderdeel vormt van het project en aantoonbare toegevoegde waarde heeft.

Projects of Common Interest (PCI’s)

Het is daarnaast een belangrijke voorwaarde dat uw project op de Europese lijst van ‘Projects of Common Interest’ (PCI’s) staat. PCI’s zijn belangrijke infrastructuurprojecten met als doel de Europese energiemarkt te stimuleren en daarmee het energiebeleid en de klimaatdoelstellingen van de EU te behalen. Uw project moet namelijk bijdragen aan de Europese doelstellingen op het gebied van energie, de concurrentie vergroten en een significante impact hebben op de markt van ten minste twee Europese landen.

Wat biedt de CEF Energy call 2023?

Voor de periode 2021-2027 is er in totaal € 5,84 miljard beschikbaar voor CEF Energy. Hiervan wordt € 750 miljoen beschikbaar gesteld voor de ronde van 2023. Aanvragen kunt u vanaf 18 april 2023 indienen.

Subsidieondersteuning met Hezelburcht

Onze specialisten hebben veel kennis en ervaring in CEF Energy en andere CEF programma’s. Bent u benieuwd naar uw subsidiekansen? Neem voor meer informatie of een adviesgesprek contact met ons op!

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie over de CEF Energy call 2023 contact met onze specialisten op:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00