Alles over de SSEB openstelling van 2024

Vanaf 5 maart 2024 is de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) weer open voor aanvragen. (Bouw)bedrijven, verhuurders van bouwmaterieel en samenwerkingsverbanden kunnen dan subsidie aanvragen voor het verduurzamen van bouwmaterieel. Bijvoorbeeld voor het aanschaffen van emissieloze bouwmachines, het ombouwen van bestaande bouwmachines naar duurzamere varianten maar ook voor innovatieprojecten die leiden tot emissieloos bouwmaterieel.

Vermindering stikstofuitstoot bouwmaterieel

De SSEB subsidie is bedoeld om de stikstofuitstoot van bouwmaterieel zoals bouwwerktuigen, hulpfuncties, bouwvoertuigen en zeegaande bouwvaartuigen te reduceren. Investeringen en innovaties die op deze manier bijdragen aan verduurzaming van de bouwsector komen in aanmerking voor subsidie.

Wanneer SSEB subsidie aanvragen in 2024?

De SSEB subsidie is in 2024 open voor aanvragen van 5 maart t/m 31 oktober. Dit geldt voor zowel de aanschaf-, retrofit- als innovatiesubsidie. Vanwege populariteit van de regeling (met name de aanschafsubsidie) is het aan te raden tijdig met uw aanvraag te starten.

Subsidiebudget in 2024

In 2024 is er binnen de SSEB subsidie een totaalbudget van € 56 miljoen beschikbaar. Dit budget is als volgt verdeeld over de verschillende onderdelen:

  • Aanschafsubsidie: € 36 miljoen
  • Retrofitsubsidie € 10 miljoen
  • Innovatiesubsidie: € 9 miljoen voor experimentele ontwikkeling en € 1 miljoen voor haalbaarheidsstudies.

SSEB subsidie aanvragen in 2024

Heeft uw organisatie investeringen in emissieloos bouwmaterieel gepland staan? Of werkt uw organisatie op een andere manier aan duurzaam bouwmaterieel? Mogelijk is de SSEB subsidie dan interessant voor u. Onze specialisten kijken graag mee of uw investeringen en projecten in aanmerking komen en ondersteunen u graag bij het schrijven en tijdig indienen van een succesvolle aanvraag. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Meer weten over de SSEB subsidie en of uw investering of project in aanmerking komt? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00