Alles over de 2023 ronde van de SSEB subsidie

Vanaf 9 mei 2023 kunt u weer de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmateriaal (SSEB) aanvragen voor het verduurzamen van bouwmaterieel. Bijvoorbeeld voor het aanschaffen van emissieloze bouwmachines. Of voor een innovatieproject om bouwmachines te verduurzamen. De subsidie kan oplopen tot € 300.000 en kan gecombineerd worden met de Milieu-Investeringsaftrek voor nog meer voordeel. Bent u geïnteresseerd in deze regeling? Lees dan meer.

Wat komt er in aanmerking voor de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel?

Heeft u een in Nederland gevestigd (bouw)bedrijf en heeft of verhuurd u bouwwerktuigen, hulpfuncties en/of bouwvoertuigen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de SSEB-regeling, mits deze wordt aangevraagd voor duurzame investeringen en innovaties. Met deze duurzame investering of innovatie stimuleert u de verduurzaming van de bouwsector. De SSEB-regeling kan worden aangevraagd voor verschillende onderdelen:

  1. Aanschafsubsidie (bedoeld voor het aanschaffen van nieuwe, emissieloze bouwmachines). Totale budget voor 2023: € 36 miljoen.
  2. Retrofitsubsidie (bedoeld om uw bestaande bouwwerktuigen emissieloos te maken).
    Totale budget voor 2023: € 14 miljoen.
  3. Innovatiesubsidie (bedoeld voor innovatieve projecten omtrent emissieloze bouwmachines). Totale budget voor 2023: € 10 miljoen

Lees hier meer over deze onderdelen.

Wanneer kunt u SSEB subsidie 2023 aanvragen?

Vanaf 9 mei 2023 kunt u alle onderdelen van de SSEB-regeling aanvragen. Wij raden u aan om de subsidie zo snel mogelijk aan te vragen als u in aanmerking komt. De SSEB-regeling is populair en wordt vaak aangevraagd.

Ontdek of uw bedrijf in aanmerking komt voor SSEB

Wilt u uw bouwmaterieel verduurzamen? Of heeft u een innovatief idee voor duurzame bouwmachines? Toets dan vrijblijvend of u in aanmerking komt. Vul het onderstaande formulier in of neem contact op via info@hezelburcht.com of 088 495 20 00. Onze specialisten staan u graag te woord.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Toets vrijblijvend of u in aanmerking komt voor de SSEB subsidie:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00