Aardgasloze wijken | TKI Urban Energy

Met de aankondiging van minister Wiebes om op termijn te stoppen met de gaswinning in Groningen wordt het voor de bestaande woningvoorraad noodzaak om snel te verduurzamen! De overheid stimuleert daarom innovatietrajecten die bijdragen aan het aardgasloos maken van wijken. 

Het kabinet stimuleert het aardgasloos maken van wijken en verleent subsidie aan samenwerkende bedrijven en organisaties via de nieuwe programmalijn van Urban Energy ‘Aardgasloze wijken’. Bent u als installatie- en/of energiebedrijf bezig met baanbrekende ontwikkelingen om huishoudens van het gas te krijgen? Ontdek de mogelijkheden!

Urban Energy programmalijn Aardgasloze wijken

Dat de huizen van het gas af moeten is nu duidelijk, maar het is nog niet volledig zeker in welke samenstelling en op welke wijze de woonwijken van de toekomst verwarmd worden. Organisaties en bedrijven die hier vorm aan geven worden daarom aangemoedigd om de plannen aan te melden!

Het totale subsidiebudget bedraagt € 12,8 miljoen. Een breed scala aan maatregelen komt in aanmerking voor de subsidiebron. Zo kunnen aspecten die een totaalpakket of innovatief onderdeel van het proces voor de realisatie hiervan ontwikkelen, beroep doen op de subsidieregeling.

Binnen de regeling staat ontwikkeling centraal, gericht op de volgende speerpunten:

  • De ontwikkeling gericht op een warmtesysteem waarin verschillende duurzame bronnen kunnen leveren;
  • De ontwikkeling van geoptimaliseerde totaalpakketten voor verduurzaming;
  • De ontwikkeling van (productie)processen die bijdragen aan deze warmtetransitie.

Ontdek de mogelijkheden!

Dragen uw innovaties bij aan productieprocessen voor betere energieprestaties van de gebouwde omgeving? Staat in uw ontwikkelingsproject centraal dat een wijk op korte termijn van het aardgas af kan? Ontdek dan de mogelijkheden binnen deze nieuwe subsidieregeling! Projecten kunnen via Urban Energy tot € 1 miljoen aan subsidie ontvangen.

Neem contact op voor een kennismaking!

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00