Mijn Hezelburcht Menu

EIA

Voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie in hun bedrijf, levert de EIA (Energie Investeringsaftrek) een fiscaal voordeel op. Niet alleen door besparing van de energiekosten, maar ook omdat ondernemingen minder inkomsten- of vennootschapsbelasting hoeven af te dragen.

Energiebesparing en duurzame energie

In 2017 wordt in totaal € 166 miljoen beschikbaar gesteld voor het stimuleren van energievriendelijke bedrijfsmiddelen. Investeringen in bedrijfsgebouwen, processen, transportmiddelen, duurzame energie en energieadvies die op de Energielijst 2017 staan komen in aanmerking voor subsidie. Bedrijfsmiddelen die niet specifiek op deze lijst staan worden gezien als generiek. Om voor de EIA in aanmerking te komen moeten deze generieke bedrijfsmiddelen voldoen aan energieprestatie-eisen.

Het aanvragen van de EIA

Een aanvraag moet uiterlijk drie maanden na de daadwerkelijke investering worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aanvragen mogen het hele jaar door worden ingediend. Na het aanschaffen van een bedrijfsmiddel dat minimaal € 2.500,- heeft gekost, mag naast de gebruikelijke afschrijving 55% extra in mindering worden gebracht op de fiscale winst.

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van de Energie Investeringsaftrek voor uw organisatie?

Neem contact op voor een kennismaking!

contact

Wilt u meer weten over de EIA? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Meer weten over de EIA?

Neem contact op!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de EIA? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!