Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Voor wie?

Ondernemers en non-profitinstellingen

Budget

€ 22 miljoen

Subsidie aanvragen?

Vanaf 10 januari 2023 t/m 29 december 2023

Advies over SEBA

Bent u ondernemer en overweegt u een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto te kopen of te leasen? Ontvang dan een subsidiebijdrage vanuit de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). De regeling is vanaf 10 januari 2023 tot en met 29 december 2023 open voor aanvragen.

Ontdek hier of de bedrijfsauto die u wilt kopen of financial-leasen in aanmerking komt voor SEBA-subsidie.

Voor wie en wat is SEBA

Voor wie?

Zowel ondernemers als non-profitinstellingen kunnen subsidie aanvragen. In dit geval draait het om de koop of financial lease van emissieloze bedrijfsauto’s. Ook leasemaatschappijen, die hun klanten operational lease aanbieden (lease waarbij de auto’s in eigendom blijven van de leasemaatschappij), kunnen subsidie krijgen.

Voor wat?

U kunt subsidie ontvangen voor een nieuwe, volledige emissieloze bedrijfsauto die wordt aangedreven door een elektromotor. Dit mag bijvoorbeeld een stekker-elektrische of waterstof-elektrische auto zijn. Er worden enkele voorwaarden gesteld aan welke type bedrijfsauto’s in aanmerking komen voor subsidie. Zo wordt er onder andere gekeken naar de voertuigclassificatie (N1 of N2 tot een maximum gewicht van 4.250 kilogram), maar ook naar bijvoorbeeld de actieradius. Benieuwd of de bedrijfsauto die u wilt kopen of leasen in aanmerking komt voor subsidie? Onze specialisten zoeken dit graag voor u uit.

Subsidiebijdrage vanuit SEBA

  • Voor auto’s in voertuigcategorie N1 is de subsidie 10% van de netto catalogusprijs (exclusief btw, inclusief bpm plus opties aangebracht voor afgifte kenteken) tot een maximum van € 5.000 per bedrijfsauto. Voor kleine ondernemingen en non-profitinstellingen is dit 12%.
  • Voor auto’s in de voertuigcategorie N2 (maximaal gewicht 4.250 kilogram) is de subsidie 10% van de verkoopprijs zonder btw, met een maximum van € 5.000 voor iedere bedrijfsauto. Ook hier bedraagt de subsidie voor kleine ondernemingen en non-profitinstellingen 12%.

Vraag nu subsidie aan

Laat deze kans niet aan u voorbij gaan voor als u voornemens bent nieuwe, schonere bedrijfsauto’s aan te schaffen. De regeling loopt tot en met 2025 en krijgt ieder jaar een nieuw budget.

Meer weten over de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s of onze dienstverlening? Neem contact op voor een adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

contact

Spar met een specialist over de subsidiemogelijkheden van SEBA. Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: