Programma Aardgasvrije Wijken (PAW)

Voor wie?

Gemeenten

Subsidiebijdrage

Tot € 4 miljoen

Subsidie aanvragen?

Deadline gesloten

Middels het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) krijgen gemeenten een bijdrage voor het aardgasvrij of aardgasvrij-ready maken van wijken. Het subsidiebedrag bedraagt gemiddeld € 4 miljoen en is bedoeld voor bestaande wijken met een omvang van ongeveer 500 woningen.

Wilt u een wijk binnen uw gemeente van het aardgas halen?

Aanvragen kon dit jaar t/m 1 mei. In 2021 volgt een aanvullende openstelling.

Persoonlijk advies?
Of bel naar: 088 495 20 00

Over het subsidieprogramma Aardgasvrije Wijken

Het Programma Aardgasvrije wijken is een zeer interessante kans voor gemeenten om met behulp van een grote financiële bijdrage daadwerkelijk stappen te zetten in het aardgasvrij maken van wijken.

  • Het is een proeftuin-programma, dit betekent dat van elkaar leren voorop staat.
  • De bijdrage kan worden ingezet voor financiering van de onrendabele top van het project. Het betreft een lump sum bijdrage. Andere subsidies kunnen gestapeld worden. Deze bijdrage is geen formele subsidie en er hoeft bijvoorbeeld geen accountantscontrole over te worden uitgevoerd.
  • Bij toekenning moet er in 2020 nog worden gestart met het aardgasvrij maken van de wijk. In 2028 moet het project volledig afgerond zijn.

Realiseer een sterke aanvraag!

Projecten binnen het subsidieprogramma scoren vooral op transparantie en compleetheid. Naast het beantwoorden van inhoudelijke vragen over de wijk en de aanpak, zal ook informatie gegeven moeten worden over de business case en de wenselijke, technische oplossing. Hezelburcht kan u helpen met het opstellen van een sterke aanvraag!

Ruime ervaring & expertise: gemeenten & duurzaamheid

Onze specialisten hebben ruime ervaring met duurzaamheidsprojecten en de financiering daarvan. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van de aanvraag, het reviewen van informatie en/of het coördineren van het aanvraagproces zodat tijdig een kwalitatief sterke aanvraag wordt ingediend. We kunnen hierbij uiteraard samenwerken met uw intern of extern aangestelde projectleider en eventueel aanvullende adviseurs. Aanvullend kan Hezelburcht voor dit type projecten een scan uitvoeren, zodat ook andere subsidiekansen in beeld worden gebracht.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze subsidiekans, onze dienstverlening, of heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op.

Neem contact op
Of bel naar: 088 495 20 00

Contact

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk advies? Onze specialisten staan u graag te woord!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00