Lokale Netwerken Samenhangende Ouderenzorg

Voor wie?

Lokale (netwerk)partners

Voor wat?

Het bieden van de juiste hulp om ouderen langer thuis te laten wonen

Subsidiebijdrage

Maximaal € 49.500,-, afhankelijk van de fase van uw project

Advies over deze subsidie

De ouderenzorg wordt steeds meer lokaal georganiseerd. De nadruk ligt hierbij op het bieden van de juiste hulp om ouderen langer thuis te laten wonen. Samenwerking tussen lokale partners is essentieel, om lokale netwerken rondom welzijn, ondersteuning en zorg te creëren.

Subsidieoproepen | netwerken voor ouderenzorg

Wilt u samen met lokale netwerkpartners een passend aanbod voor ouderen ontwikkelen, uitwerken of borgen? Dan bieden de ZonMw subsidieoproepen vanuit ‘Lokale Netwerken Samenhangende Ouderenzorg’ diverse mogelijkheden. Het subsidieprogramma maakt onderdeel uit van het hoofdprogramma Langdurige Zorg en Ondersteuning en heeft een budget van € 32 miljoen.

Binnen het programma worden drie subsidieoproepen opengesteld, welke zijn gericht op drie verschillende fases:

Fase 1 – Ontwikkelsubsidie voor lokale netwerken

De eerste fase betreft subsidie voor het opstellen van een plan van aanpak voor de ontwikkeling en versteviging van bestaande netwerken. Hierbij dient er hulp te worden ingeschakeld van een extern adviseur.

  • Subsidie is beschikbaar voor de kosten van de externe partij die begeleidt bij de procesverbetering (100% subsidie), voor personeelskosten van de partijen in het netwerk (75% subsidie) en voor het organiseren van netwerkbijeenkomsten (75% subsidie).
  • Het maximale subsidiebedrag is € 17.500,-.

Fase 2 – Uitwerkingssubsidie voor lokale netwerken ouderenzorg

De tweede fase is gericht op het realiseren van verbeteringen in het netwerk door middel van praktijkleren en kennisontwikkeling op minimaal twee inhoudelijke onderwerpen. Hierbij dient er ter ondersteuning een actieonderzoeker te worden ingezet.

  • Subsidie kan worden verkregen voor de inzet van de actieonderzoeker (subsidie 20% van totale projectkosten), voor personeelskosten van de partijen in het werk (75% subsidie) en voor het organiseren van netwerkbijeenkomsten (75% subsidie).
  • Het maximale subsidiebedrag is € 49.500,-.

Fase 3 – Verduurzamingsfase

De derde fase is gericht op het verduurzamen en borgen van het zorg- en ondersteuningsaanbod binnen het lokale netwerk.

  • Het maximale subsidiebedrag is € 25.000,-.

Meer informatie over Lokale Netwerken Samenhangende Ouderenzorg?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Of wenst u meer informatie over de regeling of ziet u kansen binnen uw netwerk? Neem gerust contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com! Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

contact

Wilt u meer weten over deze oproep? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: