European Maritime Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF)

Het European Maritime Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF) is een Europees financieringsinstrument dat projecten en initiatieven ondersteunt binnen de visserij- en aquacultuursector. Het fonds heeft als doel om de Europese visserij- en aquacultuursector te verduurzamen en het concurrentievermogen te versterken. Heeft u een innovatief idee binnen de visserij- of aquacultuursector? Maak dan gebruik van de subsidiekansen binnen het EMFAF.

Welke projecten komen in aanmerking voor EMFAF subsidie?

Het fonds kent op dit moment vier programmalijnen. Iedere programmalijn is gericht op specifieke knelpunten in de visserij- en aquacultuursector. Daarvan zijn er nu twee reeds gesloten. Twee nieuwe subsidieoproepen openen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024:

  • Innovatieve projecten in de visserij – opent naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024
  • Innovatieve projecten in de aquacultuur – opent naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024
  • Investeren in mosselzaadinvanginstallaties (MZI) – reeds gesloten
  • Installaties voor lagere stikstofuitstoot garnalenvissers – reeds gesloten

European Maritime Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF) aanvragen

Innovatieve projecten in de aquacultuur

Bent u actief in de productie van aquacultuurproducten en heeft u plannen voor een innovatief project? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor deze subsidieoproep. Voorbeeldprojecten zijn het kweken van specifieke vissoorten voor een bepaalde markt of het toepassen van nieuwe technieken.

De subsidiebijdrage

U krijgt tot maximaal € 500.000,- subsidie per project. Het subsidiepercentage is 75%. Om subsidie te krijgen heeft u minimaal € 150.000,- subsidiabele kosten.

Innovatieve projecten in de visserij

Heeft u een innovatief idee dat bijdraagt aan de visserij in zee, aan kust of binnenvaart? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor deze subsidieoproep. Hierbij kunt u denken aan: het gebruik van nieuwe producten, processen of uitrusting die bijdragen aan het verduurzamen van de visserij. Maar ook wanneer u bijdraagt aan het verbeteren van de veiligheid aan boord.

De subsidiebijdrage

U krijgt tot maximaal € 500.000,- per project, en ook bij deze oproep is het subsidiepercentage 75%. Om in aanmerking te komen voor subsidie, dient u minimaal € 250.000,- aan subsidiabele kosten te hebben, behalve wanneer het project uitsluitend betrekking heeft op de binnen- en kustvisserij, waarvoor het minimumbedrag € 100.000,- is.

Hezelburcht biedt optimale subsidieondersteuning

Heeft u vragen of de EMFAF? Of kunt u hulp gebruiken met het opstellen van uw aanvraag? Onze specialisten staan u graag te woord! Vragen over de andere nieuwe openstellingen? Of benieuwd naar onze diensten? Neem contact op voor een kennismaking via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00