Subsidiemogelijkheden voor de eiwittransitie

Eiwitten zijn belangrijk voor ons omdat ze energie leveren aan onze cellen. Eiwitten halen we uit vlees, vis en eieren (dierlijke eiwitten), maar ook bijvoorbeeld uit noten, algen, zeewieren, schimmels en insecten (alternatieve eiwitten). Met de ‘eiwittransitie’ wordt de overgang naar meer plantaardige eiwitten bedoeld. Bietenburgers en zeewierballetjes zijn voorbeelden van eiwittransitie. Om het consumeren van alternatieve eiwitten te stimuleren zijn er verschillende subsidiemogelijkheden voor de eiwittransitie.

Nederlandse bedrijven een voorbeeld in eiwittransitie

Het is belangrijk om verder te kijken dan de traditionele markt van dierlijk vlees, zuivel, vis en eieren. Dat is niet alleen goed voor toekomstige generaties, maar ook voor uw gezondheid, het klimaat en de natuur. Meer dan 250 bedrijven in Nederland zetten zich al in voor de eiwittransitie. Van kweek van algen tot veldboon en insect, van precisiefermentatie tot kweekvlees, van plantaardige varianten op vlees of zuivel tot nieuwe technieken voor de verwerking van peulvruchten.

Eiwittransitie

Subsidiemogelijkheden voor de eiwittransitie

Innovatieve projecten en (of projectideeën) in het kader van de eiwittransitie zijn hoe dan ook interessant voor onze samenleving. ‘Eiwitinnovaties’ van foodtech-bedrijven en van onderzoeksinstellingen komen dan al snel in aanmerking voor regionale, nationale en Europese subsidies. Afhankelijk van het bedrijf, het project, de fase van het project en de projectgrootte kan worden gekeken welke subsidies interessant zijn. Voor iedere fase, van projectidee tot marktintroductie, kunnen subsidies helpen voor een betere businesscase.

Subsidieadvies voor uw eiwitproject(idee)

Onze foodspecialisten staat u graag te woord voor al uw vragen en ideeën. We zorgen ervoor dat u geen subsidiekans misloopt! Neem contact op via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Spar met een foodspecialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem contact op met een van onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00