Tocano B.V.

Tocano B.V. is een innovatieve startup, die onder de naam Inkless® een gepatenteerde inktloze printtechnologie heeft ontwikkeld. Het werkingsprincipe van de inktloze printtechnologie is gebaseerd op het carboniseren van het papier door middel van een laser. De door de twee alumni van de TU Delft, Arnaud van der Veen en Ven Chandrasekar, ontwikkelde technologie maakt het mogelijk om op conventioneel printpapier, labels en karton te printen  zonder dat er cartridges, toners of andere verbruiksartikelen benodigd zijn. Een revolutionaire stap in de historie van printtechnologieën. Een uitvinding die bovendien bijdraagt aan een beter en duurzamer milieu.

Om deze innovatieve printtechnologie te ontwikkelen en exploiteren maakt Tocano B.V. gebruik van de subsidieadviesdiensten van Hezelburcht. Dankzij succesvolle aanvragen ontvangt het jonge bedrijf subsidie voor R&D vanuit zowel de MIT als de WBSO regeling. Ook heeft Tocano recentelijk een bijdrage ontvangen vanuit het SME Instrument, onderdeel van het Europese subsidieprogramma Horizon 2020.

De succesvolle samenwerking tussen Tocano en Hezelburcht kan als volgt worden gekarakteriseerd:

Als ondernemer is de tijd die je beschikbaar hebt schaars. Je zult activiteiten moeten delegeren of uitbesteden om te kunnen groeien. Ik raad technische ondernemers om mij heen daarom altijd aan om met een subsidiepartner samen te werken, omdat dit je niet alleen veel tijd bespaart, maar ook je kans op het succesvol binnenhalen van subsidies vergroot. Daarnaast heb je altijd een wakend oog op het vlak van subsidies, dit voorkomt dat je kansen mist. Waarom Tocano specifiek voor Hezelburcht gekozen heeft? Bij Hezelburcht begrijpen ze technologie, dat praat een stuk makkelijker en levert kwalitatief goede aanvragen op. - Arnaud van der Veen, Business Founder

Het NOS journaal besteedde aandacht aan de baanbrekende innovatie van Tocano B.V. Bekijk de onderstaande video voor een goede impressie over de start-up en leer meer over de ontwikkeling van de revolutionaire inktloze printer.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00