Stichting Habion

Habion biedt ouderen huisvesting waar ze zich thuis voelen. Verspreid over heel Nederland, bezit Habion op ruim 120 locaties meer dan 11.000 wooneenheden voor ouderen, waaronder zelfstandige woningen en wooneenheden in verzorgingshuizen.

Verduurzaming hoog in het vaandel | SDE+ woningcorporatie

Binnen Habion staat verduurzaming hoog in het vaandel, waardoor Habion haar bewoners een veilig, comfortabel en duurzaam thuis kan bieden. Éen van deze verduurzamingsmaatregelen is het duurzaam opwekken van energie door middel van zonnepanelen. Het investeren hierin is extra aantrekkelijk door gebruik te maken van de subsidieregeling SDE+.

SDE+ woningcorporatie

Succesvol SDE+ subsidie aangevraagd

De SDE+ regeling werkt met een gefaseerde openstelling waarbij het subsidiebedrag per fase toeneemt. Om optimaal gebruik te maken van deze regeling, is een goede indienstrategie essentieel. In samenwerking met Habion zijn er in het voorjaar van 2019 tien aanvragen ingediend met een vermogen van ruim 3.000 KwP. Dit is genoeg om bijna duizend huishoudens in Nederland van energie te voorzien*.

Dankzij het onafhankelijke advies en de korte communicatielijnen met Hezelburcht hebben we succesvol tien aanvragen kunnen indienen om onze organisatie verder te verduurzamen. Habion heeft hiermee het pad gevonden naar 50% CO2-reductie in 2030. - Mario Berends, Duurzaamheidsspecialist bij stichting Habion

*Op basis van een gemiddeld energieverbruik van 3.500 kWh per jaar, zie ook deze bron.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00