Qwic

De populariteit van elektrische fietsen is de afgelopen jaren verder gestegen. Vooral in stedelijke gebieden worden e-bikes veelal ingezet om het persoonlijke vervoer van een (tweede) auto te vervangen. Marktleider Qwic (handelsnaam Hartmobile B.V.) is al sinds 2006 actief in deze markt. Qwic gelooft dat elektrisch rijden de huidige problemen van congestie, lokale vervuiling maar ook CO₂ uitstoot sterk kan reduceren. Door innovatieve elektrische scooters en fietsen te ontwikkelen maakt Qwic producten die niet alleen duurzaam, maar ook leuk zijn om te hebben en te rijden. Het bedrijf wil middels een R&D- project een ‘powerbike’ ontwikkelen om een omslag in het ontwerp van elektrische fietsen te maken. De powerbike moet door een goede prijs, functioneel gebruik en uitstraling het elektrische stadsvervoer aantrekkelijker maken voor een brede doelgroep.

Vanuit de MIT-regeling heeft Qwic subsidie gekregen om de haalbaarheid van de beoogde ontwikkeling te onderzoeken. Het project draagt bij aan een gezonde en duurzame samenleving, als onderdeel binnen de Topsector Creatieve Industrie. De innovatieve e-bike stimuleert duurzame mobiliteitsoplossingen, energiebesparing en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen.

Hezelburcht heeft ons op deze mogelijkheid gewezen en de subsidieaanvraag voor ons samengesteld. Hierbij is de inspanning voor ons beperkt gebleven, zodat wij ons met het ontwikkelen van fietsen bezig kunnen houden. - Jos Schutte, R&D manager

 

MIT subsidie
Gerelateerde subsidie MIT subsidie
De MIT ondersteunt mkb'ers bij het opzetten van innovatieve projecten. Van kennisverwerving, extern ...Lees verder
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00