Loods 5

Loods 5, ooit begonnen als Factory Outlet, is inmiddels gegroeid tot een volwaardige woonwinkelconcern met zes vestigingen in Nederland. In samenwerking met een honderdtal woonmerken, creëert Loods 5 een unieke woonbeleving.

Verduurzaming door middel van zonnepanelen

Verduurzaming staat hoog op de agenda bij Loods 5. Elke winkel heeft een groot bedrijfspand vanwege het omvangrijke assortiment. Dit maakt dat de panden erg geschikt zijn voor installaties met zonnepanelen. Door het opwekken van zonne-energie op het dak, zijn de vestigingen zelfvoorzienend in elektriciteitsbehoefte. Dankzij de SDE+ subsidie, is een investering in zonnepanelen bovendien extra aantrekkelijk, vandaar dat Loods 5 besloot om tussen 2017 en 2019 vijf panden te verduurzamen met zonnepanelen.

Hezelburcht als onafhankelijk adviseur

De SDE+ aanvraagstrategie bepaalt hoe gunstig een zon-PV businesscase is. Loods 5 schakelde de expertise van Hezelburcht in vanwege de onafhankelijkheid van haar adviseurs. De specialisten hebben vijf indienstrategieën opgesteld voor het woonwinkelconcern, zodat de vijf panden verduurzaamd worden met een zeer aantrekkelijke businesscase én terugverdientijd.

Vijf projecten met installatievermogen van 5.5 Megawatt Piek

De installaties van Loods 5 hebben een gezamenlijk vermogen van meer dan 5,5 Megawatt Piek, voldoende om maar liefst 1.500 huishoudens te voorzien van elektriciteit op jaarbasis! Een prachtige prestatie die bijdraagt aan de verduurzaming van Nederland.

Wij kozen bewust voor ondersteuning van de adviseurs van Hezelburcht. Als objectieve, onafhankelijke partij helpen zij bij het behalen van een maximale businesscase. Dankzij de gedegen marktonderzoeken heeft Hezelburcht nauwkeurig de beste indienstrategieën bepaald. De SDE+ subsidie is erg populair en het budget is altijd snel uitgeput. Een strategische indienstrategie was dan ook van groot belang om onze businesscase aantrekkelijk te maken. Één eurocent verschil bij indiening kan het verschil maken tussen een haalbare- en niet haalbare businesscase! - Hugo Hess, Loods 5

Interesse in onze dienstverlening?

Neem contact met ons op!

?

Meer informatie of vragen?

Benader ons gerust voor persoonlijk advies!