HyET Solar Netherlands

Steeds meer organisaties willen zonnepanelen plaatsen. Een goede zaak welke wordt belemmerd doordat dakconstructies vaak niet sterk genoeg zijn om grote hoeveelheden zonnepanelen te dragen. HyET Solar Netherlands werkt aan een oplossing: zeer lichtgewicht flexibele PV-folies.

HyET Solar ontwikkelt lichtgewicht PV-folies

HyET Solar werkt al ruim tien jaar aan zeer lichtgewicht, flexibele PV-folies met een gewicht van 0,6 kg/m2. De zogeheten Powerfoil is buigzaam en op een breed scala aan dragers toe te passen.

Hoewel de technologie al ver is, is de huidige generatie van de Powerfoil nog niet geschikt voor grootschalige commerciële uitrol. Er dient nog het een en ander te worden ontwikkeld – aan de zonnefolie zelf en aan de bijbehorende installatiemethodiek – voordat de al op kleine schaal gevalideerde en gedemonstreerde Powerfoil gereed is voor miljoenen m2 dakoppervlak.

REACT-EU project: “Powerfoil; Uitontwikkeld? Uitgerold!”

Om deze laatste ontwikkelslag uit te voeren slaan drie Gelderse mkb-bedrijven de handen ineen. HyET Solar, Genap en Tenten Solar Zonnepanelen willen de Powerfoil doorontwikkelen tot een op grote schaal uitrolbaar commercieel product. Het project “Powerfoil; Uitontwikkeld? Uitgerold!” heeft ook als doel om de nieuwe generatie zonnefolie onder praktijkomstandigheden te valideren en richting de markt te demonstreren. Om dit allemaal te verwezenlijken heeft het consortium subsidie aangevraagd vanuit het herstelprogramma REACT-EU.

Hezelburcht biedt ondersteuning

Hezelburcht heeft, op initiatief van het Intergemeentelijke Subsidiebureau van onder andere gemeente Arnhem, het subsidietraject begeleid. De specialisten hebben eerst de aansluiting van het project met het REACT-EU programma en de kansrijkheid van een aanvraag in kaart gebracht. Daarna hebben zij de gehele aanvraag voorbereid en geadviseerd over de vorming van het consortium. Tot slot is de aanvraag ingediend en uiteindelijk positief beoordeeld! Dit betekent dat het consortium de Powerfoil en bijbehorende installatiemethode verder kan gaan doorontwikkelen tot een commercieel uitrolbare oplossing.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00