Honeywell – ClimaRad

Onze regering heeft zich tot doel gesteld om jaarlijks 30.000 tot 50.000 bestaande woningen aardgasvrij te maken. Een groot obstakel voor het aardgasvrij maken van bestaande woningen is het grote warmteverlies. Hierdoor is de warmtevraag te groot om dit met lage temperatuurwarmte aan te vullen. Isoleren kan dit slechts deels oplossen, want één van de grootste bronnen van warmteverlies blijft ook na isolatie overeind: ventilatie.

Samenwerkingsproject Honeywell & ClimaRad

Honeywell Customized Comfort Products en haar partner ClimaRad (vooraanstaand ontwikkelaar en producent van decentrale ventilatieoplossingen) zijn daarom een samenwerking aangegaan. Samen ontwikkelen en testen ze een decentrale, all-in-one ventilatie en verwarming- en koelinstallatie: de zogeheten Ventura. Deze oplossing en techniek moet warmteverlies door ventilatie zover reduceren dat lage temperatuurwarmte volstaat om een woning op temperatuur te houden. Op deze manier kan het aardgasverbruik sterk dalen en mogelijk zelfs helemaal verdwijnen als er wordt aangesloten op warmtenetten.

Dankzij de slimme software en elektronica van de Ventura, is het straks mogelijk om ventilatie, temperatuur en comfort binnen één apparaat direct op elkaar af te stemmen. Een techniek met minimaal warmteverlies tot gevolg. Door de verticale uitvoering is de Ventura bovendien op veel plaatsen eenvoudig toe te passen en daarom zeer geschikt voor zowel bestaande als nieuwe woningen.

Subsidies voor energiebesparende innovaties

Heeft uw organisatie plannen om een samenwerking aan te gaan voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen omtrent energie- en CO2-vraagstukken in de gebouwde omgeving? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Urban Energy subsidie! Ligt de nadruk van uw project op het demonstreren van een energie innovatie? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor DEI subsidie.

Als beste project beoordeeld

Hezelburcht begeleidde Honeywell en ClimaRad succesvol bij het aanvragen van de Urban Energy subsidie voor de Ventura.

We zijn trots om te vermelden dat het project eindigde op de eerste plaats van de 34 ingezonden projecten van TKI Urban Energy. Met behulp van de subsidietoekenning kan de ontwikkeling van dit product versneld én met minder risico worden uitgevoerd.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00