ZonMw lanceert subsidieoproep Rediscovery Ronde 5 voor onderzoek naar geneesmiddelen

Bestaande geneesmiddelen efficiënter, veiliger en doelmatiger inzetten? Het ZonMw programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) is op zoek naar projecten die zorg dragen voor het gebruik en de inzet van geneesmiddelen. In het kader van het GGG-programma is op 30 maart de subsidieoproep Rediscovery Ronde 5 geopend! Doet u namens een Nederlands onderzoeksorganisatie onderzoek naar de effectiviteit en/of dosisoptimalisatie van geneesmiddelen? Dan is deze oproep wellicht interessant voor u.

Welke projecten komen in aanmerking voor Rediscovery Ronde 5?

Rediscovery Ronde 5 is open voor projecten die zich richten op het onderzoeken van de effectiviteit en/of dosisoptimalisatie van een veelbelovende toepassing van een bestaand geneesmiddel (niet onder patent) bij een indicatie waarvoor het middel (nog) niet is geregistreerd. Er kunnen drie typen projectideeën worden ingediend:

  • Preklinische studies
  • Proof of concept studies
  • Klinische validatie studies

Wat kan worden aangevraagd en door wie?

Het subsidiebudget bedraagt voor deze ronde € 2 miljoen. Wat deze oproep interessant maakt is dat er in principe geen beperkingen gelden aan de omvang van de gevraagde subsidie en de looptijd van het onderzoek. Wel is een goede onderbouwing essentieel! Daarnaast is ook cofinanciering geen vereiste, maar dit wordt wel aanbevolen als het mogelijk is. Daarnaast mag het onderzoek niet door private partijen worden gefinancierd en is de inzet van publieke middelen dus gerechtvaardigd.

Een projectidee kan worden ingediend door een hoofdaanvrager van een Nederlandse onderzoeksorganisatie.

Optimale subsidieondersteuning

Sluit uw onderzoek aan bij deze subsidieoproep? En is uw interesse gewekt? U kunt tot uiterlijk 15 juni 2021 een voorstel indienen. Hezelburcht ondersteunt u hier graag bij! We zoeken uit of uw project aansluit bij de oproep of mogelijke andere interessante subsidiekansen.

Meer weten? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

ZonMw
Gerelateerde subsidie ZonMw
ZonMw stimuleert met diverse subsidieprogramma’s gezondheidsonderzoek en zorginnovatie in Nederlan...Lees verder

contact

Onze specialisten ondersteunen u graag bij uw subsidieaanvraag! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00