Zeven nieuwe thematische PPS-calls van NWO

NWO heeft de lancering van zeven nieuwe calls binnen het innovatieprogramma NWO-KIC 2024-2027 aangekondigd. Per call stelt NWO € 7 miljoen beschikbaar voor thematisch PPS-onderzoek dat rechtstreeks verbonden is met de maatschappelijke uitdagingen van Nederland. Naar verwachting gaan de calls in juli 2024 open voor aanvragen.

NWO-KIC 2024-2027

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ontwikkelt binnen het vastgestelde Kennis en Innovatieconvenant (KIC) innovatieprogramma’s die aansluiten op de maatschappelijke uitdagingen van ons land, om zo impact op de economie, mens en maatschappij te realiseren. Deze programma’s zijn gericht op onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke organisaties die samen kennis en innovatie ontwikkelen. Consortia die werken aan innovatief onderzoek dat bijdraagt aan economische kansen passend binnen de vastgestelde thema’s, komen in aanmerking voor subsidie.

Onderzoeksthema’s en subsidiebijdrage

De thema’s van de zeven aangekondigde PPS-calls zijn als volgt:

  • Future Plastics;
  • Natuurgerichte oplossingen voor een duurzame klimatisering van gebouwen;
  • Waarde(n) in Transitie(s);
  • Toekomstige optische breedspectrum systemen;
  • Biodiversiteitsvriendelijke besluitvorming (KIA Landbouw, Water Voedsel);
  • Digitale Identiteiten – een fundament voor vertrouwen in de digitale wereld; en
  • High-performance materialen voor Defensie en Veiligheid.

Binnen elk onderzoeksprogramma stelt NWO € 7 miljoen budget beschikbaar. Per project bedraagt de subsidiebijdrage € 750.000 tot € 4 miljoen.

Wijzigingen nieuwe PPS-calls

De nieuwe PPS-calls van NWO kennen enkele wijzigingen ten opzichte van de calls binnen de periode KIC 2020-2023:

  • Cofinancieringsvoorwaarden: De gevraagde cofinanciering op projectniveau kent drie varianten, namelijk 10%, 20%, en 30%, waarbij minimaal de helft van private oorsprong moet zijn. Deze cofinanciering kan zowel in cash als in kind worden geleverd.
  • Interdisciplinaire samenwerking: De mate van interdisciplinaire samenwerking in de consortia moet aansluiten bij de doelstelling van het onderzoeksproject. Hoewel het bij kan dragen aan de beoogde maatschappelijke impact, is interdisciplinaire samenwerking niet langer verplicht zoals in de voorgaande periode.

Ondersteuning bij uw NWO aanvraag

Bent u benieuwd of uw onderzoeksproject in aanmerking komt voor subsidie vanuit één van de nieuwe PPS-calls van NWO? Of kunt u hulp gebruiken bij het schrijven van een sterke aanvraag? Onze ervaren specialisten staan voor u klaar! Neem voor meer informatie contact op via info@hezelburcht.com of 088 495 20 00.

Neem contact op

 

 

NWO
Gerelateerde subsidie NWO
NWO financiert wetenschappelijk onderzoek van Nederlandse universiteiten en publieke onderzoeksinsti...Lees verder

Contact

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00