Wetenschappelijke samenwerkingen met NWO Summit grant naar de top

Maakt u deel uit van een wetenschappelijk consortium dat behoort tot de absolute wereldtop of hier heel dichtbij zit? Dan is de Summit grant wellicht interessant voor uw samenwerkingsverband. De NWO stelt meerjarige subsidie beschikbaar om de continuïteit in grensverleggend onderzoek te bewaren. Wetenschappelijke consortia die tot de top behoren of met dit instrument de top kunnen bereiken krijgen hiermee rust en ruimte voor de komende tien jaar. Vooraanmeldingen kunnen worden ingediend tot 20 juni 2023 en volledige aanvragen tot 23 januari 2024.

Waarvoor is de Summit grant bedoeld?

De Summit grant biedt de absolute wereldtop van bestaande wetenschappelijke consortia meerjarige financiering (10 jaar) voor het continueren van grensverleggend onderzoek of biedt hen net dat extra zetje om de wereldtop te bereiken.

Wie komt in aanmerking voor de Summit grant?

Samenwerkingsverbanden die bestaan uit meer dan vier onderzoekers uit één of meerdere vakgebieden komen in aanmerking voor de Summit grant. Het moet gaan om een bestaande samenwerking die voortkomt uit Nederlandse onderzoeksscholen of een krachtenbundeling van invloedrijke onderzoekers en onderzoeksgroepen. Samenwerkingsverbanden kunnen worden voorgedragen bij NWO door:

  • De Colleges van Bestuur van universiteiten gevestigd in het Koninkrijk der Nederlanden;
  • De Raden van Bestuur van de Universitaire Medische Centra;
  • Het bestuur van de KNAW-instituten;
  • Het bestuur van de NWO-instituten.

Let op: elk bestuur mag maximaal 2 samenwerkingsverbanden voordragen. Een samenwerkingsverband mag één keer voorgedragen worden.

Hoeveel bedraagt de subsidiebijdrage?

U kunt minimaal € 15 miljoen en maximaal € 40 miljoen subsidie aanvragen. De looptijd van uw voorgestelde programma is 10 jaar. De subsidiabele kosten zijn:

  • Nieuw (en bestaand) personeel en materiële voorzieningen;
  • Investeringen in apparatuur/ infrastructuur en andere faciliteiten tot een maximum van 25% van de aangevraagde financiering;
  • Managementkosten voor het samenwerkingsverband voor een periode van maximaal 10 jaar.

De deadline voor het indienen van uw vooraanmelding is 20 juni 2023 14:00 uur en de deadline voor het indienen van uw aanvraag is 23 januari 2024 om 14:00 uur.

Ondersteuning bij de Summit grant

Roept de subsidie nog vragen bij u op of kunt u hulp gebruiken met het voorbereiden van de aanvraag? Onze specialisten staan u graag te woord.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Stel hier uw vragen over de Summit grant:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00