WBSO subsidie is onmisbaar voor IT innovaties

We zijn alweer bijna halverwege 2023, een goede tijd om te kijken hoe het staat met de ontwikkelingen binnen uw organisatie en vooral of u (optimaal) gebruik maakt van dé fiscale stimuleringsregeling voor innovatie in Nederland: de WBSO subsidie. De WBSO (Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk) subsidie is een essentiële stimulans voor IT innovaties en biedt veel voordelen voor bedrijven die financiële ondersteuning zoeken bij innovatieprojecten.

WBSO subsidie onmisbaar voor IT innovaties

De IT-sector is de drijvende kracht achter talloze baanbrekende innovaties. IT is een ‘enabling technology’ en is daarom een belangrijk onderdeel binnen innovatietrajecten in diverse sectoren. De WBSO subsidie speelt hierbij een cruciale rol door financiële ondersteuning te bieden aan bedrijven die investeren in onderzoek en ontwikkeling. Niet voor niets komen de meeste bedrijven die WBSO aanvragen uit het technologiegebied ‘Computer- en informatiewetenschappen’. In 2021 kwam ongeveer 30% van de WBSO aanvragers uit deze sector. Deze IT-bedrijven maken slim gebruik van WBSO en kunnen daarom blijven concurreren binnen hun sector.

De uitdagingen bij het opstellen van uw WBSO aanvraag

Het succesvol aanvragen van WBSO voor IT-projecten vereist een goed begrip van de programmeer technische knelpunten waar uw programmeurs tegenaan lopen, de voorgenomen oplossingsrichtingen hiervoor en de technische risico’s die hierbij kunnen optreden. Het juist verwoorden van deze aspecten kan een uitdaging zijn, maar is cruciaal voor het succes van de aanvraag. Daarom is het essentieel om een partner te hebben die de IT-sector begrijpt en u kan begeleiden bij het aanvraagproces.

Optimaliseer uw aanvraag met Hezelburcht

Hezelburcht onderscheidt zich als dé partner voor IT-bedrijven bij het aanvragen van WBSO subsidie. Onze IT-specialisten hebben diepgaande technische kennis en begrijpen de programmeertechnische knelpunten waarmee programmeurs te maken hebben. Onze specialisten zorgen voor minimale inspanning van uw team, maximaliseren de kans op succes bij uw WBSO-aanvraag én zorgen voor optimale benutting van al uw subsidiemogelijkheden. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Spar met een WBSO specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

WBSO subsidie
Gerelateerde subsidie WBSO subsidie
Met de WBSO kunnen innovatieve bedrijven de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-pro...Lees verder

Contact

Neem voor meer informatie over de WBSO subsidie contact op met onze WBSO specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00