WBSO percentages vanaf 2019 al omhoog

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve bedrijven in Nederland. Met het instrument kunt u de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-projecten verlagen.

Het financiële voordeel van de WBSO verloopt via twee schijven. De eerste schijf hanteert een percentage van 32%. Hiermee kunnen ondernemers tot € 350.000 aan S&O- (loon)kosten aftrekken van de loonbelasting. Voor starters geldt hier zelfs een percentage van 40%. Bedragen de S&O- (loon)kosten meer dan € 350.000 dan geldt de tweede schijf met een percentage van 14%.

Percentage tweede schijf omhoog

Prachtig nieuws voor innovatief Nederland! De motie van ChristenUnie en D66 is aangenomen. Dit betekent dat de tweede schijf van de WBSO niet vanaf 2020, maar al vanaf 1 januari 2019 wordt verhoogd van 14% naar 16%. Hierdoor komt er € 76 miljoen extra beschikbaar ter stimulering van innovatieve projecten. Dit bedrag wordt bekostigt uit het positieve saldo van WBSO budgetten van voorgaande jaren.

Met de verhoging van de 2e schijf in 2019 is het voordeel voor ondernemers uit de WBSO weer gelijk aan 2017. Waar eerder eind 2017 de verwachte verlaging van de eerste schijf in 2018 uitbleef, is hiermee ook de verlaging van de 2e schijf in 2018 weer terug op het niveau van 2017. Het voorstel is daarmee niet zozeer een verhoging maar een correctie naar het oude niveau. - Casper Burger, Hezelburcht

Ook gebruik maken van WBSO voordeel?

Maak optimaal gebruik van de WBSO in 2019. Laat u adviseren door onze professionals over de mogelijkheden voor uw onderneming! Wij informeren u graag over de randvoorwaarden voor een succesvolle aanvraag. Denk hierbij aan de R&D-werkzaamheden die wel óf juist niet in aanmerking komen voor WBSO subsidie. Daarnaast kunnen onze specialisten de benodigde administratieve vereisten voor u uit handen nemen.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

WBSO subsidie
Gerelateerde subsidie WBSO subsidie
Met de WBSO kunnen innovatieve bedrijven de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-pro...Lees verder

Contact

Laat u vrijblijvend adviseren door een van onze specialisten!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00