WBSO aanvragen in 2022 flexibeler en weer de ‘oude’ percentages

In 2022 wordt het aanvragen van WBSO iets makkelijker voor ondernemers. Beschikkingen hoeven elkaar niet meer op te volgen maar mogen elkaar overlappen. De vernieuwde WBSO is flexibeler te gebruiken en speelt beter in op nieuwe innovatietrajecten, bovendien kunt u uw voordeel sneller verrekenen.

Langverwachte flexibiliteit eindelijk mogelijk binnen de WBSO! - Jeroen Weekamp, Senior Consultant bij Hezelburcht

WBSO ziet er in 2022 als volgt uit

Het aanvraagproces

U mag op ieder moment een aanvraag indienen, u hoeft niet meer te wachten op de eerder ingediende S&O-beschikking. In 2022 heeft elke aanvraag een einddatum van 31 december. U mag nog steeds maximaal vier aanvragen indienen per jaar met een minimale periode van drie maanden.

Bepaal zelf wanneer u uw voordeel verrekent

U mag voortaan zelf bepalen in welk tijdvak u uw WBSO-voordeel verrekent. Dat kan ook volledig in één keer worden toegepast. Dat scheelt administratie!

De percentages in 2022 weer zoals vanouds

Het kabinet beëindigt de coronamaatregel om de WBSO tijdelijk te verhogen. De percentages van de eerste schijf gaan weer terug van 40% naar 32%.

Mkb Starters
Tarief eerste schijf 32% 40%
Tarief tweede schijf 16%
Grens eerste schijf € 350.000,-

Ondersteuning bij uw WBSO aanvraag

Hoewel het indienen van WBSO-aanvragen flexibeler wordt, gaat hier alsnog veel tijd in zitten: van het bijhouden van uw uren- en projectadministratie tot een mogelijke WBSO deskcontrole. Bovendien wilt u geen WBSO-voordeel onbenut laten. Laat u daarom door onze specialisten adviseren voor optimaal fiscaal voordeel!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Heeft u vragen over deze veranderingen binnen de WBSO? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00