Vraag subsidie aan voor circulaire ontwikkelingen met Circulaire ketenprojecten

Naar verwachting zal er in de eerste helft van mei 2022 weer een nieuwe ronde open gaan voor de Subsidie Circulaire ketenprojecten! Mkb’s kunnen dan weer subsidie aanvragen voor het ontwerpen van een product, dienst, proces of businessmodel dat circulair is. Er vinden wel een paar veranderingen plaats binnen de regeling. Wij lichten deze hieronder toe:

Veranderingen voor Circulaire ketenprojecten

In een publicatie in de Staatscourant is het volgende aangekondigd:

  • De subsidie zal als de-minimissteun verstrekt worden. Dit betekent dat elke ondernemer in het ketensamenwerkingsverband een de-minimis verklaring moet indienen bij de aanvraag van het project.
  • De definitie van de subsidiabele activiteiten gaat veranderen. Wat deze definitie wordt weten we nog niet. De inhoud van de regeling zelf verandert niet.
  • Ook nieuw: per samenwerkingsverband mag één groot bedrijf mee doen welke ook subsidie aan mag vragen.

Deze informatie is onder voorbehoud en kan nog aan veranderingen onderhevig zijn.

Meer informatie over Circulaire ketenprojecten

Waarvoor kunt u ook al weer subsidie krijgen?

U werkt samen met andere ondernemers aan het circulair maken van een product, proces, dienst of businessmodel. Na afloop van uw circulaire ketenproject kan de ontwikkeling op de markt gebracht of toegepast worden. De toepassing moet uiteindelijk leiden tot vermindering van het gebruik van grondstoffen en een vermindering in CO2-uitstoot.

Het budget en de subsidiebijdrage

Er komt voor de ronde van mei 2022 een budget van ongeveer € 6 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 20.000 per ondernemer.

Enkele belangrijke voorwaarden

  • Een product- of een materiaalketen staat centraal.
  • Het project is gericht op het realiseren van op de markt verhandelbare of toepasbare producten, processen, diensten of businessmodellen.
  • Uw samenwerkingsverband bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 mkb-ondernemers.
  • Doel is dat er samenwerking in ketens ontstaat. Na afloop van het project blijven dan ook minstens 3 deelnemende ondernemers samenwerken.

Spar met een specialist over Circulaire ketenprojecten

Bespreek de mogelijkheden van Circulaire ketenprojecten tijdens een vrijblijvende kennismaking met een van onze specialisten. Ze leggen u graag meer uit over deze regeling en of uw project voldoet aan de voorwaarden. Naast het geven van advies ondersteunen zij u ook bij het aanvragen van subsidie en de administratieve zaken die hiermee gepaard gaan. Neem vandaag nog contact met ons op!

Advies of ondersteuning nodig? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Circulaire Ketenprojecten
Gerelateerde subsidie Circulaire Ketenprojecten
Wilt u samen met andere mkb’ers een circulair product of dienst ontwikkelen? Of wilt u uw processe...Lees verder

contact

Heeft u vragen over Circulaire ketenprojecten? Neem dan contact met ons op:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00