Versterk het voedselsysteem met EIT Food Open Innovation Call 2023

EIT Food is ‘s werelds grootste voedselinnovatiegemeenschap en creëert verbindingen in het hele voedselsysteem. Het programma, onderdeel van de European Innovation Council (EIC), ondersteunt projecten, organisaties en individuen die een gezond en duurzaam voedselsysteem voor ogen hebben. Werkt u momenteel aan een project dat past bij de Open Innovation call van EIT Food? Ontdek of uw project in aanmerking komt voor subsidie!

Activiteiten die in aanmerking komen

Met deze call roept EIT Food op tot gezamenlijke activiteiten die innovatieve technologische oplossingen op de markt brengen als antwoord op specifieke uitdagingen in de agrofoodsector. Verwacht wordt dat de voorgestelde innovatieve oplossingen zullen resulteren in commercieel levensvatbare producten en diensten die uiteindelijk in het belang zijn van de Europese burger.

Missies en impact van de Open Innovation call van EIT Food

EIT Food heeft een reeks missies en impactfactoren vastgesteld die een positieve verandering in het voedselsysteem teweeg moeten brengen. Komt uw project overeen met een van deze missies of impactfactoren? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie!

MissiesImpact
Healthier Lives Through Food
  • Vergroting van de beschikbaarheid van levensmiddelen met een verbeterd voedingsprofiel;
  • Vergroting van de beschikbaarheid voor consumenten van levensmiddelen met minder zout, suiker, transvetten of verzadigde vetten;
  • Meer consumenten die innovatieve technologie, producten of diensten gebruiken die helpen bij het veranderen of personaliseren van diëten overeenkomstig de relevante nationale voedingsrichtslijnen.
A Net Zero Food System
  • Vermindering van CO2 in het voedselsysteem;
  • Vermindering van andere belangrijke milieueffecten in het voedselsysteem;
  • Een toename van het aantal producten op de markt waarvoor voedselafval of bijproducten worden gebruikt;
  • Een toename van het gebruik van voedselafval of bijproducten bij de voedselproductie;
  • Een toename van het aantal producten op de markt waarbij alternatieve of nieuwe ingrediënten worden gebruikt en de milieueffecten worden verbeterd.
A Fully Transparent, Fair and Resilient Food System
  • Verlaging van de geraamde kosten in verband met voedselonzekerheid en voedselveiligheid;
  • Algemene toename van het maatschappelijk rendement van subsidies door de invoering van technologie die de transparantie, traceerbaarheid of veiligheid in het hele voedselsysteem verbetert.

Wie kan een aanvraag indienen?

Voorstellen kunnen worden ingediend door een consortium van ten minste drie organisaties die streven naar samenwerking tussen twee verschillende landen en die ten minste twee zijden van de kennisdriehoek vertegenwoordigen (innovatie, oprichting van bedrijven en/of onderwijs). Eenheden uit EU-lidstaten of Horizon Europe geassocieerde landen kunnen een aanvraag indienen voor de Open Innovation call van 2023.

Subsidie en deadline

U kunt subsidie krijgen tot wel 70% van de projectkosten voor projecten met een TLR-niveau van 5 of hoger. De maximale subsidie voor projecten met een looptijd tot 12 maanden bedraagt € 600.000. Projecten met een looptijd tot 24 maanden kunnen maximaal € 1,2 miljoen ontvangen. De deadline voor het indienen van voorstellen is 13 april 2023.

Meer informatie over de EIT Food Open Innovation call

Bent u geïnteresseerd in het aanvragen van subsidie voor uw project of innovatie vanuit deze call? Onze specialisten helpen u graag bij het opstellen van een sterk voorstel! Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten of deze oproep.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Bent u geïnteresseerd in het indienen van een aanvraag voor de EIT Food Open Innovation call? Onze specialisten ondersteunen u graag bij uw aanvraag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00