Verruiming van subsidiebedragen OP-Oost voor bedrijven en kennisinstellingen

OP-Oost is het subsidieprogramma dat valt onder het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en mkb-bedrijven en kennisinstellingen in Oost-Nederland (Overijssel en Gelderland) ondersteunt bij innovatie-, test- en demonstratieprojecten. Vanwege de wijziging van een beleidsregel zijn de subsidiebedragen nu flink verruimd.

Subsidiebedragen innovatie-, test- en demonstratieprojecten

Voor innovatie-, test- en demonstratieprojecten worden de subsidiebedragen verruimd naar minimaal € 250.000 en maximaal € 2 miljoen. De huidige subsidiebijdragen zijn minimaal €350.000 en maximaal € 750.000 voor innovatieprojecten en maximaal € 1 miljoen voor test- en demonstratieprojecten. Door het verlagen van de ondergrens en daarmee het bereik van potentiële projecten te verruimen, komen meer mkb’ers in aanmerking voor subsidie vanuit OP-Oost.

Subsidiepercentages kennisinstellingen

Ook de subsidiepercentages voor kennisinstellingen worden verhoogd. Zij kunnen straks maximaal 50% subsidie ontvangen in plaats van maximaal 40%. Deze verhoging is bedoeld om het aantal aanvragen van en met kennisinstellingen te stimuleren en de terughoudendheid van kennisinstellingen tot deelname in EFRO-projecten te laten afnemen. Kennisinstellingen zijn immers belangrijke partijen  bij het doorvoeren van innovaties van mkb-bedrijven.

OP-Oost subsidie aanvragen

Wilt u als mkb’er of kennisinstelling subsidie vanuit OP-Oost aanvragen voor uw innovatie-, test- of demonstratieproject? Onze specialisten toetsen uw project vrijblijvend op de mogelijkheden en ondersteunen u graag bij een succesvolle subsidieaanvraag. Neem contact op via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

Neem contact op

EFRO Oost-Nederland
Gerelateerde subsidie EFRO Oost-Nederland
Het EFRO-programma voor de regio Oost zet in het op het versterken van economische groei, vernieuwin...Lees verder

Contact

Neem contact op voor meer informatie over OP-Oost subsidie.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00