Verplichting ketenmachtiging in 2021: wat betekent dit voor u?

Voor ondernemers die subsidieaanvragen aan een intermediair uitbesteden is het vanaf 2021 verplicht een ketenmachtiging af te geven. Dat komt door de Wet digitale overheid die volgend jaar van kracht gaat. Deze wijziging geldt voor alle organisaties waarvoor Hezelburcht als subsidieadviseur aanvragen indient bij overheidsinstanties. Benieuwd wat dit precies voor u betekent? We leggen het uit.

Wat is een ketenmachtiging?

Met een ketenmachtiging geeft u een andere organisatie (in dit geval Hezelburcht als intermediair) het recht om namens uw organisatie rechtshandelingen uit te voeren bij overheidsinstanties. De digitale ketenmachtiging vervangt de papieren volmacht: deze is namelijk vanaf het in werking treden van de Wet digitale overheid niet meer geldig.

Waarom een ketenmachtiging?

Overheidszaken voor burgers en bedrijven worden steeds vaker digitaal geregeld. De Wet digitale overheid waarborgt daarom het veilig en betrouwbaar kunnen inloggen voor Nederlandse burgers en bedrijven bij de (semi-)overheid.

Hezelburcht regelt uw ketenmachtiging

Dient Hezelburcht uw subsidieaanvraag in? Dan benaderen wij u ruim op tijd om de ketenmachtiging in orde te maken. Wij nemen al het werk voor u uit handen, u hoeft alleen het formulier te ondertekenen en op te sturen naar onze – door de overheid gecertificeerde – leverancier KPN. Na de controle is de ketenmachtiging actief en regelen wij uw subsidieaanvragen.

Aanvraagproces ketenmachtiging

Kosten ketenmachtiging

Wilt u dat wij u volledig blijven ondersteunen zoals u gewend bent? U kunt ons volledige bevoegdheid geven voor een periode van maximaal 5 jaar, de kosten daarvan bedragen € 95,- (exclusief BTW). Daarnaast betaalt u standaard € 7,50 voor het opvragen van het benodigde KVK uittreksel. Afhankelijk van de keuze voor diensten (‘alle diensten’ of ‘beperkte diensten’) kunnen de kosten iets afwijken van eerdergenoemde kosten.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen over de ketenmachtiging voor uw organisatie? Wilt u graag direct persoonlijk advies hierover? Neem dan contact op met uw contactpersoon of via:

Meer informatie
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Wilt u meer informatie over de ketenmachtiging of Hezelburcht machtigen voor uw subsidieaanvraag? Neem contact met ons op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00