VEKI subsidie 2024 nu ook voor aanleg van waterstofinfrastructuur

De VEKI subsidie 2024 ondersteunt nu naast alle bestaande projecten ook de aanleg van infrastructuur voor waterstof. Eerder was deze subsidie al beschikbaar voor groene investeringen binnen de circulaire economie, verminderen van CO2 -uitstoot en duurzame energie met waterstof en warme-infrastructuur. Nu zijn er dus nog meer mogelijkheden binnen de VEKI subsidie. Deze subsidie is doorlopend open voor aanvragen van 22 april 2024 tot en met 31 januari 2025, met een budget van € 130 miljoen.

VEKI subsidie 2024 nu ook voor waterstofinfrastructuur

Eerder kon u al subsidie aanvragen voor noodzakelijke investeringskosten om waterstof in de industrie te gebruiken. Maar in de huidige VEKI openstelling kunt u ook subsidie aanvragen voor infrastructuurprojecten. Er zijn vier thema’s waar uw investering binnen moet vallen:

  • Energie-efficiëntie
  • Recycling en hergebruik van afval
  • Lokale infrastructuur (nu dus ook voor waterstof)
  • Overige investeringen die CO2 -uitstoot reduceren

Waterstof moet via elektrolyse zijn opgewekt

U kunt alleen subsidie aanvragen voor waterstofinfrastructuur indien deze bedoelt is voor waterstof geproduceerd via elektrolyse. Dit is een techniek om waterstof te produceren via duurzaam opgewekte energie: zon en wind.

Wat is de VEKI subsidie?

De VEKI subsidie is voor ondernemers die op korte termijn investeren in het verminderen van CO2-uitstoot. Met deze subsidie krijgt u tot wel 70% subsidie voor CO2 -besparende systemen, apparaten of technieken. Het gaat hierbij om bewezen technieken en niet om pilot- of demonstratieprojecten. U kunt gebruik maken van de VEKI voor investeringen met een terugverdientijd langer dan vijf jaar.

Ondersteuning bij uw VEKI aanvraag

Wilt u investeren in duurzame maatregelen? Maar is de terugverdientijd hoger dan 5 jaar? Ontdek dan VEKI subsidie! Onze specialisten adviseren en ondersteunen u graag bij het gehele aanvraagproces. Neem contact op via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Neem contact op

Contact

Wilt u meer weten over deze subsidie? Neem contact op, stuur een mail naar info@hezelburcht.com of vul uw gegevens in:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00