Utrechtse USET subsidie: neem energiebesparende maatregelen

Voor gemeenten, woningcorporaties en VvE’s in de provincie Utrecht: ontvang subsidie voor het zoeken naar nieuwe oplossingen om bewoners te ondersteunen energiebesparende maatregelen te nemen! Versnel de energietransitie met Uitvoeringsverordening Subsidies Energietransitie Provincie Utrecht (USET subsidie).

Ontzorg bewoners met USET

Subsidie kan aangevraagd worden door gemeenten, woningcorporaties, energiecoöperaties, VvE’s en samenwerkingsverbanden in provincie Utrecht. Met behulp van USET kunnen er nieuwe oplossingen gevonden worden voor het ontzorgen van bewoners die energiebesparende maatregelen willen nemen. Kernwaarden binnen de regeling zijn haalbaarheid, betaalbaarheid, participatie en samenwerking.

De regeling kan op verschillende manieren benut worden, bijvoorbeeld:

  • Door lokale energiecoöperaties voor opstartkosten of het verder professionaliseren van hun organisatie;
  • Door samenwerkingsverbanden (tussen bedrijven en organisaties in de zorg, culturele sector, amateursport en onderwijs) die zonnepanelen willen plaatsen of op zoek zijn naar energiebesparende maatregelen;
  • Voor het dekken van kosten voor advisering, haalbaarheidsstudies, milieustudies en participatietrajecten voor projecten gericht op zowel warmte- als elektriciteitsopwekking.

De provincie wilt hiermee projecten stimuleren die tot stand komen met betrokkenheid van burgers en die goed ingepast worden in de omgeving.

USET subsidie aanvragen

De regeling USET loopt vanaf 1 oktober 2020 tot en met 30 juni 2024. Aanvragen worden beoordeeld op binnenkomst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat uw project toetsen door onze specialisten!

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Meer weten over de Utrechtse subsidie USET? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00