Tweede ronde van het Nationaal Groeifonds van start

Organisaties, bedrijven, semioverheden en ministeries hebben samen 37 voorstellen ingediend voor het Nationaal Groeifonds. Hiermee gaat de tweede ronde van start en doorlopen de voorstellen een streng aanvraag- en beoordelingsproces voordat ze kans maken op een bijdrage. Hezelburcht werpt een blik op deze volgende stappen én de projecten die we hebben ondersteund:

Aanvraag- en beoordelingsproces beknopt

Er zijn in totaal 37 voorstellen ingediend op het gebied van Infrastructuur (6), Kennisontwikkeling (10) en Onderzoek, Ontwikkeling & Innovatie (21). Ieder voorstel doorloopt vier stappen na indiening:

  1. Procedurele toets (De Toegangspoort);
  2. Advies door een onafhankelijke commissie;
  3. Besluit en bekendmaking door het kabinet;
  4. Goedkeuring door het parlement.

Heeft een voorstel alle stappen succesvol doorlopen? Dan komt het voorstel in aanmerking voor een financiële bijdrage vanuit het Nationaal Groeifonds!

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Projecten met Hezelburcht

Hezelburcht heeft meegewerkt aan twee voorstellen die binnenkort procedureel getoetst gaan worden in deze tweede ronde:

Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL)

De logistieke sector is momenteel nog niet digital ready. Deze sector heeft baat bij een betrouwbaar data-infrastructuur (Internet of Logistics) voor commercieel gevoelige logistieke data. Met een dergelijke innovatie kunnen logistieke partijen inzicht krijgen in elkaars werkzaamheden, sneller innoveren, en efficiënter & duurzamer te werk gaan. Dit moet uiteindelijk leiden tot meer economische groei.

DIL is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de havenbedrijven Rotterdam en Amsterdam, Schiphol/Cargonaut, Portbase, evofenedex, TNO en Douane. Daarnaast wordt het voorstel ook ondersteund door partijen als de Logistieke Alliantie, de Topsector Logistiek, FENEX en TLN.

De revolutie van zelfdenkende moleculaire systemen

Het begrijpen, manipuleren en synthetiseren van moleculaire systemen kan een doorbraak zijn in nieuwe duurzame materialen en energiezuinige oplossingen voor dataopslag en -verwerking. Er is hiervoor een radicaal nieuwe aanpak van moleculair onderzoek nodig die chemie verbindt met big data en AI, ook wel bekend als “Big Chemistry”.

In dit voorstel wordt er gekeken naar de bouw van een volledig gerobotiseerd laboratorium. Deze wordt vervolgens gekoppeld aan excellente wetenschap én industriële R&D op het gebied van formulering van complexe mengsels. Het einddoel: een Robotlab met internationale uitstraling waar duurzame formuleringen worden ontwikkeld.

En hoe nu verder?

Momenteel is het in spanning afwachten of de projecten de bijdrage krijgen waar ze op hopen. Medio januari 2022 wordt er bekendgemaakt welke voorstellen worden voorgelegd aan de commissie. Begin tweede kwartaal van 2022 brengt de commissie een advies uit naar het kabinet. Naar verwachting besluit het kabinet in het voorjaar 2022 welke projecten gehonoreerd worden. Het parlement heeft ten slotte de laatste stem om geld aan de mooie projecten toe te kennen.

Meer informatie over het Nationaal Groeifonds?

Wilt u op de hoogte blijven van mogelijke toekomstige rondes van het Nationaal Groeifonds? Of bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor uw project? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord.

Laat uw gegevens achter
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Nationaal Groeifonds
Gerelateerde subsidie Nationaal Groeifonds
Met het Nationaal Groeifonds investeert het kabinet € 20 miljard in projecten die moeten zorgen vo...Lees verder

contact

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden van het Nationaal Groeifonds:

Spar met een specialist over het Nationaal Groeifonds!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00