Kabinet trekt € 20 miljard uit voor het Nationaal Groeifonds

Het Nationaal Groeifonds, ook wel bekend als het Wopke-Wiebes fonds, is officieel gelanceerd door het kabinet! Om Nederland leefbaar te houden voor toekomstige generaties is economische groei van groot belang. Het kabinet trekt daarom voor de komende vijf jaar ruim € 20 miljard uit voor investeringen die deze groei ondersteunen. Geld uit dit fonds zal gaan naar de volgende investeringsterreinen:

  • Kennisontwikkeling
  • Fysieke infrastructuur
  • Onderzoek, ontwikkeling & innovatie

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Stimulering economische groei

Het voorstel, van ministers Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en Hoekstra (Financiën), is bedoeld voor eenmalige publieke investeringen en niet voor terugkerende overheidsuitgaven. Het coronavirus heeft aangetoond hoe belangrijk het is om in slechte tijden een goede buffer te hebben. In zulke tijden is het juist belangrijk te kunnen investeren in plaats van bezuinigen. Naast (economische) crises worden we ook steeds vaker geconfronteerd met uitdagingen als klimaatverandering en vergrijzing. De Nederlandse economie moet dus harder en anders groeien om onze welvaart ook over 20 á 30 jaar te kunnen behouden en vergroten.

Een belangrijke rol voor het Nederlandse bedrijfsleven en de wetenschap

Investeringsvoorstellen zullen gericht zijn op publieke investeringen. Ondernemers, mkb’ers, kennisinstellingen en andere partijen spelen een belangrijke rol bij het aandragen van voorstellen. Zo’n investeringsvoorstel heeft een omvang van minimaal € 30 miljoen. Hoe het fonds verdeeld gaat worden over de eerdergenoemde investeringsterreinen moet nog door de Tweede Kamer afgestemd worden.

Naar verwachting gaat de eerste ronde in het eerste kwartaal van 2021 van start. Een beoordelingscommissie zal dan advies uitbrengen aan het kabinet over de beste voorstellen die in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Nationaal Groeifonds. Deze voorstellen zullen ook een voorbeeld zijn voor toekomstige projecten.

Meer weten over het Nationaal Groeifonds?

Wilt u op de hoogte blijven van het meest recente nieuws omtrent het Nationaal Groeifonds of andere subsidiekansen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

[ninja_form id=2]

contact

Wilt u meer weten of het Groeifonds? Of wilt u uw project laten toetsen op de subsidiemogelijkheden? Neem contact op, onze specialisten staan u graag te woord!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00