Tweede openstelling 2024 subsidieregeling Partners voor Water

Organisaties die actief zijn in de watersector en hun kennis, expertise en innovatiekracht inzetten voor watermanagementvraagstukken in het buitenland kunnen subsidie aanvragen via Partners voor Water. Met deze regeling kunnen zij haalbaarheidsstudies en pilotprojecten uitvoeren voor de innovatieve toepassingen in het buitenland. De tweede aanvraagronde van dit jaar gaat open van 5 juli t/m 13 september 2024. Organisaties die tijdens deze ronde een aanvraag willen indienen moeten uiterlijk 15 augustus 2024 een intakegesprek bij RVO aanvragen.

Innovaties voor waterveiligheid en waterzekerheid

De subsidieregeling Partners voor Water is bedoeld voor innovaties die de waterveiligheid en waterzekerheid in delta’s, deltasteden of stroomgebieden in het buitenland stimuleren. Het gaat om duurzame bescherming tegen te veel, te weinig of te vuil water. Projecten met kennis en ervaring vanuit Nederlandse organisaties, die vernieuwend is de omgeving waar het wordt toegepast, komen in aanmerking voor subsidie.

Subsidie voor haalbaarheidsstudies en pilotprojecten

De Partners voor Water subsidie is aan te vragen voor twee typen projecten, namelijk haalbaarheidsstudies en pilotprojecten. Een haalbaarheidsstudie toetst de haalbaarheid van het voorgenomen project waarin de technische, financiële en juridische aspecten worden meegenomen. Bij een pilotproject gaat het om het testen en uitproberen van de innovatie.

Subsidiebijdrage Partners voor Water

Het Partners voor Water – Innovaties voor Waterveiligheid en Waterzekerheid (PVW-IVWW) subsidieprogramma loopt van 2022 tot 2027 en heeft een totaalbudget van € 15 miljoen verdeeld over de verschillende aanvraagrondes. De minimale subsidiabele kosten bedragen per project € 25.000,-. De maximale subsidiabele kosten bedragen bij haalbaarheidsstudies € 250.000,- en bij pilotprojecten € 600.000,-. Bij haalbaarheidsstudies kunt u maximaal 50% tot 70% van de subsidiabele kosten vergoed krijgen. Voor pilotprojecten is dat maximaal 40% tot 60%.

Partners voor Water subsidie aanvragen in 2024

Wilt u als onderneming, kennisinstelling of non-gouvernementele organisatie (ngo) Partners voor Water subsidie aanvragen? Onze ervaren specialisten met een expertise in water- en deltatechnologie kijken graag met u mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies via info@hezelburcht.com of 088 495 20 00.

Neem contact op

Contact

Neem contact op voor meer informatie over Partners voor Water

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00