Subsidiekans voor circulaire en emissievrije bouw met NWA-call

De bouwsector komt voor grote uitdagingen te staan: deze moet naast emissievrij ook circulair worden. Er zijn diverse subsidies die deze overgang stimuleren. Zo ook de call ‘Transitie naar een circulaire en emissievrije bouw’ van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Wilt u onderzoeken hoe u gebouwen emissievrij en circulair kunt renoveren? Ontdek de mogelijkheden van deze oproep.

Voor wat?

U kunt subsidie ontvangen voor voorstellen die zich richten op:

  • (duurzame) veranderingen die nodig zijn binnen de sector; en
  • de (door)ontwikkeling en implementatie van innovaties ten behoeve van renovatieprojecten.

Renovatieprojecten

Binnen voorstellen voor renovatieprojecten moet er worden gekeken of gebouwen circulair en emissievrij kunnen worden gerenoveerd. Denk hierbij aan het onderzoeken van aanpassingen van het bouwproces en ontwerp welke moeten leiden tot verbeteringen. Zo kunt u bijvoorbeeld onderzoek doen naar het verminderen van materiaalgebruik of het verbeteren van de levensduur van een gebouw(component).

Duurzame veranderingen

Uw voorstel kan zich ook richten op duurzame veranderingen binnen de sector. In dit geval draait het om het stimuleren van cultuur- en gedragsverandering, de ontwikkeling van lineaire bouwketens naar een circulair ecosysteem of de verbreding van het waardebegrip.

Het is van belang dat uw voorstel aansluit op een kennisbehoefte vanuit de maatschappij en dat deze fundamenteel, toegepast en praktijkgericht onderzoek verbindt.

Voor wie en wanneer?

Consortia bestaande uit kennisinstellingen, maatschappelijke stakeholders en partners uit de bouwsector kunnen een voorstel indienen. Dien uw beknopte aanvraag uiterlijk 20 januari 2022 in. Volledige voorstellen kunnen tot en met 9 juni 2022 ingediend worden. Voor deze oproep is een budget van € 2,865 miljoen beschikbaar.

Wilt u meer informatie over deze call?

Neem dan contact met ons op! We adviseren u graag over de mogelijkheden van deze subsidieoproep voor uw organisatie of renovatieproject. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens en/of vraag achterlaten of bel ons direct op 088 495 20 00.

Spar met een duurzaamheidsspecialist

contact

Heeft u vragen over de mogelijkheden van deze call voor uw project? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden van deze call

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00