Nieuwe subsidiekans voor sportverenigingen en -stichtingen

Wist u dat er per 1 januari 2019 een nieuwe subsidiekans is voor Nederlandse amateursportorganisaties? Met deze regeling wil het Ministerie van VWS sportstichtingen en -verenigingen ondersteunen bij de benodigde investeringen in het kader van beheer, bouw, onderhoud, energiebesparing en toegankelijkheid. In plaats van de voormalige fiscale maatregel kunnen organisaties vanaf 2019 beroep doen op de subsidieregeling.

Subsidieregeling BOSA: Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties

De subsidieregeling ondersteunt sportorganisaties bij diverse investeringen, waaronder:

  • Algemene subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties of aanschaf en onderhoud van sportmateriaal. Alle investeringen waarop geen recht op btw-aftrek of compensatie bestaat komen in aanmerking.
  • Aanvullende subsidie voor energiebesparing. Uiteenlopende duurzaamheidsinvesteringen, die zijn opgenomen in een door het ministerie van VWS opgestelde maatregelenlijst, komen voor subsidie in aanmerking. Het betreft investeringen in bijvoorbeeld duurzamere verlichting, ventilatie, verwarming, tapwater of bouwkundige voorzieningen als HR-glas.
  • Aanvullende subsidie voor investeringen in toegankelijkheid van sportaccommodaties voor mensen met een beperking.

Wat bedraagt het subsidievoordeel?

De subsidie voor algemene activiteiten is interessant voor investeringen vanaf € 25.000 per jaar. De subsidie bedraagt maximaal 20% met een maximum van € 2,5 miljoen per kalenderjaar. De aanvullende subsidie bedraagt maximaal 15%.

Wanneer BOSA aanvragen?

In 2019 is maximaal € 87 miljoen beschikbaar voor Nederlandse amateursportorganisaties. Het budget wordt verstrekt op basis van first come, first serve. De regeling is beschikbaar tot januari 2024 en wordt verstrekt voor projecten met een maximale looptijd van drie jaar. Aanleiding voor deze nieuwe subsidiekans is het vervallen van het recht op btw-aftrek voor investeringen in sport.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Graag inventariseren onze specialisten de mogelijkheden voor uw organisatie. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking of aanvullende informatie.

Update per 15-02-2019: op dit moment is er met € 48 miljoen iets meer dan de helft van het budget aangevraagd. Maak als sportorganisatie ook gebruik van deze kans!

Meer informatie? Bel ons: 088 495 20 00!

Contact

Graag inventariseren onze specialisten de mogelijkheden voor uw organisatie. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking of aanvullende informatie.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00