Subsidie Circulaire Ketenprojecten 2024: nu open voor aanvragen

Voor het circulair inrichten van een product, dienst of proces biedt de subsidie Circulaire Ketenprojecten financiële ondersteuning. Mkb’ers en grootbedrijven die gezamenlijk aan de slag gaan met het sluiten van een product- of materiaalketen komen hiervoor in aanmerking. De subsidie is met een totaalbudget van € 4,75 miljoen weer open voor aanvragen tot en met 4 september 2024.

Wie kan subsidie aanvragen?

Bij een circulair ketenproject moeten mkb-bedrijven en maximaal één grootbedrijf samenwerken aan het sluiten van een product- of materiaalketen. In ten minste drie schakels van de product- of materiaalketen moeten deze partners een actieve rol hebben. Het gaat om schakels die onmisbaar zijn in de circulaire keten, zoals bijvoorbeeld producenten, gebruikers, verwerkers, grondstoffenleveranciers, retailers, reparateurs, inzamelaars en producenten van secundaire grondstoffen. Ook ondernemers die geen concrete hoofdrol in de keten vervullen zoals kennisleveranciers, contractonderzoeksorganisaties, projectontwikkelaars en arbeidsbemiddelaars kunnen onderdeel zijn van het project.

Welke activiteiten komen in aanmerking voor subsidie?

Voor activiteiten die drempels wegnemen om uw producten, diensten of processen in een bestaande of nieuwe keten circulair te maken kunt u subsidie aanvragen. Deze activiteiten hebben te maken met de circulariteit, nieuwheid of samenwerking binnen het project. Het is de bedoeling dat u samen met de andere partners binnen het project uitzoekt wat er nodig is om deze drempels weg te nemen.

Subsidiebijdrage Circulaire Ketenprojecten

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 20.000,- per partner in de keten. Een ketenproject bevat maximaal 6 partners. Voor de openstelling van 4 april t/m 4 september 2024 is in totaal € 4,75 miljoen budget beschikbaar.

Subsidie Circulaire Ketenprojecten aanvragen in 2024

Wilt u samen met partners een subsidieaanvraag voor een Circulair Ketenproject indienen? Onze specialisten  ondersteunen u graag met het schrijven van een sterke aanvraag. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst, dus het is raadzaam hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Neem contact op voor meer informatie via info@hezelburcht.com of 088 495 20 00.

Neem contact op

Circulaire Ketenprojecten
Gerelateerde subsidie Circulaire Ketenprojecten
Heeft uw bedrijf de ambitie om uw product of dienst circulair in te richten? Ga met partners in uw k...Lees verder

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00