Resultaten SDE+ voorjaar 2017 | Hoofdrol voor zon-PV

Bijna de helft van het SDE+ budget voor de voorjaarsronde in 2017 is naar zon-PV projecten gegaan. Dat blijkt uit een Kamerbrief van minister Kamp over de resultaten van de SDE+.

Budgetclaim € 7,1 miljard

Van 7 tot 30 maart 2017 konden organisaties weer een beroep doen op de belangrijkste stimuleringsregeling voor de opwekking van hernieuwbare energie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ontving in totaal 4.673 aanvragen voor een totale budgetclaim van € 7,1 miljard. Er zijn maar liefst 4.530 beschikking afgegeven, goed voor € 5,8 miljard. De zon-PV projecten hadden hierin het grootste aandeel met 49% van het budget. Het is voor het eerst dat zon-PV qua aantal beschikkingen en budget de grootste categorie is.

Er is voor ruim € 1,2 miljard aan projecten afgewezen, doordat deze niet aan de inhoudelijke eisen voldeden.

Najaarsronde SDE+ oktober

Gaat u investeren in zonnepanelen? Of is uw aanvraag in de voorjaarsronde afgewezen? Dan kunt u van 3 tot 26 oktober 2017 een nieuwe SDE+ aanvraag indienen. Met een budget van € 6 miljard zijn er weer diverse kansen om duurzame investeringen rendabel te maken. Een toekenning is niet vanzelfsprekend. Een goede aanvraagstrategie is namelijk van essentieel belang voor een succesvolle aanvraag.  Om er zeker van te zijn dat u geen gelden misloopt neemt Hezelburcht het gehele traject voor u uit handen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00