Overvloed aan aanvragen najaarsronde SDE+

De energietransitie is in volle gang. Dat blijkt maar weer uit de SDE+ najaarsronde. Minister Kamp maakte recent de resultaten bekend in een kamerbrief.

Budget SDE+ overschreden

Naar aanleiding van de grote hoeveelheid aanvragen in de voorjaarsronde werd het budget voor de najaarsronde verhoogd met € 1 miljard. Een paar dagen na de sluiting van de najaarsronde blijkt dat het aan te vragen budget wederom flink is overschreden. In totaal zijn er maar liefst 4.726 aanvragen ingediend met een budgetclaim van in totaal bijna € 11.5 miljard. Het beschikbare budget betreft echter slechts € 5 miljard. Het budget is met deze grote hoeveelheid aanvragen meer dan dubbel overschreden.

Gefaseerde openstelling SDE+

De SDE+ regeling werkt met een gefaseerde openstelling waarbij het subsidiebedrag per fase toeneemt. Een goede strategie bepaalt het succes. Ook de najaarsronde bestond uit vier fasen, waarbij het budget werd overschreden in fase twee. In de eerste fase werd € 2 miljard aangevraagd, in de tweede fase liep het aangevraagde budget op tot ruim € 7 miljard. Aanvragen die in de derde en vierde fase zijn ingediend vallen hierdoor sowieso buiten de boot.

contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

?

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.