Ontvang RAAK-mkb subsidie of win de RAAK-award 2023

De subsidieregeling RAAK-mkb (Regionale Actie en Aandacht voor Kennisinnovatie) ondersteunt onderzoek van lectoren en onderzoekers van hogescholen in samenwerking met mkb’ers. De deadline voor het aanvragen is 26 september 2023 en de hogeschool kan tot € 300.000,- subsidie ontvangen. Daarnaast kunt u tot 3 juli 2023 uw lopende of eerder uitgevoerde project indienen voor een RAAK-award. Het beste praktijkgericht onderzoek uitgevoerd binnen een RAAK-project ontvangt de award.

Wie komt in aanmerking voor RAAK-mkb subsidie?

Hogescholen die door de Nederlandse overheid bekostigd worden komen in aanmerking voor subsidie. De regeling verbindt hogescholen met het mkb om zo de kennisontwikkeling en de toepassing ervan in Nederland te bevorderen.

Hoeveel subsidie biedt RAAK-mkb?

De hogeschool kan maximaal € 300.000 subsidie aanvragen. Alle partners in het onderzoek, waaronder de hogeschool, dragen ten minste 50% van het onderzoeksbudget bij. Het project heeft een looptijd van minimaal 18 maanden en maximaal 24 maanden. Alle voorstellen worden beoordeeld op de volgende beoordelingscriteria:

  • Vraagarticulatie;
  • Netwerkvorming;
  • Onderzoeksplan.

U kunt tot 26 september 2023 uw aanvraag indienen.

RAAK-award 2023

Projectleiders van zowel lopende als afgeronde RAAK-projecten kunnen hun project aanmelden voor de RAAK-award. Afgeronde projecten mogen niet langer dan 1 jaar zijn afgerond. De winnaar van het beste praktijkgerichte onderzoek binnen een RAAK-project krijgt de award (een kunstwerk van Anne Kolbe) en € 10.000 om vrij te besteden binnen de context van het project. De tweede plaats ontvangt € 5.000 en de derde plaats ontvangt € 2.500. U kunt uw project indienen tot 3 juli 2023.

RAAK-mkb aanvragen? Hezelburcht biedt ondersteuning

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie? Laat uw project toetsen door onze specialisten. Neem contact op via info@hezelburcht.com of bel direct naar +31 85 105 72 39.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00