RAAK-mkb

Voor wie?

Mkb-ondernemingen en hogescholen

Voor wat?

Het stimuleren van kennisontwikkeling

Subsidiebijdrage

Maximaal € 300.000,-

Advies over RAAK-mkb

De regeling RAAK-mkb (Regionale Actie en Aandacht voor Kennisinnovatie) verbindt hogescholen met het mkb om zo de kennisontwikkeling en de toepassing ervan in Nederland te bevorderen. Ontdek hier de mogelijkheden van RAAK-mkb. U kunt tot 26 september 2023 uw aanvraag indienen.

Voor wie is deze subsidie?

RAAK-mkb stimuleert praktijkgericht onderzoek van lectoren en onderzoekers van hogescholen in samenwerking met mkb’s. Gezamenlijk komen zij tot kennis en innovaties die bijdragen aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken.

Het doel van de regeling is enerzijds om het innovatieve vermogen van het mkb te vergroten. Anderzijds om een bijdrage te leveren aan de vernieuwing van het hoger beroepsonderwijs.

RAAK-mkb aanvragen

Door de overheid bekostigde hogescholen kunnen maximaal € 300.000,- voor een project aanvragen. De partners in het onderzoek, waaronder ook de hogeschool zelf, dragen ten minste 50% van het onderzoeksbudget bij. Dit betekent dat de totale projectomvang bij een subsidiebedrag van € 300.000,- dus tenminste € 600.000,- bedraagt.

De duur van het project moet minimaal 18 en maximaal 24 maanden zijn. Een volledige aanvraag bestaat uit het volgende:

  • Volledige en (door alle consortiumpartners) ondertekende aanvraagformulieren.
  • Het projectvoorstel.
  • Begroting met kostenonderbouwing, cofinanciering en aangevraagde subsidie.

RAAK-award 2023

Tot 3 juli 2023 kunt u uw lopende en afgeronde RAAK-projecten indienen voor de RAAK-award. De award wordt uitgedeeld aan het beste praktijkgericht onderzoek binnen een RAAK-project. De winnaar ontvangt een kunstwerk van Anne Kolbe en € 10.000 om te besteden binnen de context van het project. De tweede plek krijgt € 5.000 en de derde plek € 2.500.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van RAAK-mkb of andere interessante subsidieregelingen? Of heeft u vragen over onze diensten? Neem contact op voor meer informatie via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

contact

Wilt u meer weten over RAAK-mkb? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: