NWO publiceert KIC-call voor AI-technieken in landbouw, horticultuur, water en voedsel

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een nieuwe call gepubliceerd binnen het onderzoeksprogramma Kennis- en Innovatieconvenant (KIC). Namelijk de KIC-call AI (Artificial Intelligence) in landbouw, horticultuur, water en voedsel. De call stimuleert de ontwikkeling van AI-systemen binnen de landbouw-, horticultuur-, water- en voedselsectoren. Naar verwachting kunt u vanaf augustus 2023 subsidie aanvragen.

Wie komt in aanmerking voor de KIC-Call?

Consortia van onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke organisaties die de toepassing van bestaande en vernieuwende AI-technieken onderzoeken binnen de landbouw-, horticultuur-, water- en voedselsector komen in aanmerking voor subsidie. Consortia moeten hierbij aan minimaal twee van de drie onderstaande onderwerpen werken:

  • Verbeteren of verbreden van de toepassing van AI in landbouw, horticultuur, water en voedsel;
  • Interacties tussen mens en AI;
  • Ethische en juridische vraagstukken over het gebruik van AI.

Daarnaast is het van belang dat er sprake is van een interdisciplinaire samenwerking. Binnen deze samenwerking zijn minimaal twee van de drie wetenschapsgebieden geïntegreerd (alfa, bèta en gamma), waaronder altijd de bètawetenschappen.

Wanneer kunt u de KIC-Call aanvragen?

Naar verwachting opent de eerste call in augustus 2023. Meer informatie over de voorwaarden, het budget en de deadline volgt tegen de tijd van de eerste opening.

Optimale subsidieondersteuning met Hezelburcht

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor de call of kunt u hulp gebruiken met het voorbereiden van uw aanvraag? Onze specialisten hebben de juiste inhoudelijke kennis en staan u graag te woord. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00