NWO ORC call voor Interdisciplinaire en kennisketenbrede consortia

NWO opent binnenkort weer de NWA-ORC call voor 2020. Deze call is gericht aan interdisciplinaire en kennisketenbrede consortia. Projecten moeten binnen de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) passen.

Doel van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA)

De NWA beschrijft brede, maatschappelijke uitdagingen die om een nationale aanpak vragen. De overkoepelende ambitie van het NWA programma is het bouwen van bruggen tussen uiteenlopende wetenschappelijke gebieden, verschillende vormen van onderzoek (fundamenteel, toegepast, praktijkgericht) en diverse nationale en internationale agenda’s.

Doel van nieuwe aanvragen

Het doel van de specifieke NWA-ORC call is het bevorderen van onderzoek en innovatie dat wordt geïnitieerd en uitgevoerd door interdisciplinaire, kennisketenbrede consortia. Nieuwe aanvragen dienen binnen één of meerdere NWA-routes te vallen. Het portfolio voor Onderzoek en Innovatie, waarin de routes nader zijn uitgewerkt, is hierbij het uitgangspunt. Aanvragen richten zich op onderzoek en innovatie en hebben tot doel om maatschappelijke en/of wetenschappelijke doorbraken te behalen. Hiervoor is een actieve samenwerking binnen de kennisketen van groot belang. Elk consortium dient te beschrijven hoe de maatschappij in de breedste zin van het woord betrokken wordt in het ontwerp en de uitvoering van het onderzoeksproject.

Voorstel en beschikbaar budget

De NWA-ORC 2020 call bestaat uit drie fases:

  • Initiatief | deadline 1 oktober 2020
  • Beknopte aanvraag | deadline 14 januari 2021
  • Volledige aanvraag | deadline 24 juni 2021

Het aankondigen van initiatieven is ingesteld, zodat potentiële partners zich kunnen melden en wellicht kunnen aansluiten bij een consortium. Ingediende beknopte aanvragen waarvoor geen initiatief aangekondigd is, worden door NWO niet in behandeling genomen. Een volledige aanvraag kan alleen ingediend worden, wanneer de beknopte aanvraag positief beoordeeld is door NWO.

Binnen deze ronde kunnen aanvragen ingediend worden in de volgende budgettaire bandbreedtes:

  • € 0,5 – € 2 miljoen;
  • € 2 – € 5 miljoen;
  • € 5 – € 10 miljoen.

Belangrijke voorwaarde is dat cofinanciers van een consortium gezamenlijk minimaal 10% van de totale projectkosten dragen. Deze cofinanciering mag in cash en/of in-kind.

Beoordelingscriteria

Voorstellen dienen aan te sluiten op het NWO-ORC programma en de NWA-routes en dienen tot nieuwe wetenschappelijke doorbraken te leiden. Volledige aanvragen worden beoordeeld op de volgende drie criteria:

  • Kwaliteit van het onderzoeksvoorstel;
  • Kwaliteit van het consortium;
  • Te behalen maatschappelijke en/of wetenschappelijke doorbraken.

Meer informatie?

Bent u benieuwd of uw onderzoeks- en ontwikkelideeën passen binnen de NWA-ORC call ? Of wenst u meer informatie over de NWO regeling? Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten adviseren u graag over de financieringsmogelijkheden voor uw project.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

NWO
Gerelateerde subsidie NWO
De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) financiert wetenschappelijk onderzo...Lees verder

Contact

Neem contact op om de mogelijkheden te ontdekken!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00