Nu open voor aanvragen: NWO Zwaartekracht 2023 voor excellent onderzoek

Met het NWO programma Zwaartekracht wil de overheid onderzoek in Nederland stimuleren. Er wordt daarom subsidie beschikbaar gesteld voor onderzoekers die in hun vakgebied vernieuwend en baanbrekend onderzoek verrichten. Ontdek hier de subsidiemogelijkheden van NWO Zwaartekracht voor uw consortium!

Voor wie is NWO Zwaartekracht 2023?

Aanvragen worden ingediend door de Colleges van Bestuur van universiteiten gevestigd in Nederland. Ieder College van Bestuur mag maximaal vier aanvragen indienen. Zij dienen deze aanvragen in namens een consortium. Een consortium mag bestaan uit onderzoekers uit één vakgebied of meerdere vakgebieden. Daarnaast mogen ze ook voortkomen uit Nederlandse onderzoeksscholen of uit krachtenbundeling van invloedrijke onderzoekers en onderzoeksgroepen.

Zwaartekracht stimuleert excellentie en de ontwikkeling van consortia die binnen hun onderzoeksveld tot de wereldtop behoren of de potentie hebben om dit te bereiken.

Waarvoor vraagt u subsidie aan?

Er is budget beschikbaar voor voorgenomen wetenschappelijke onderzoeksprogramma’s met een focus op vernieuwing van het onderzoek en het leveren van een substantiële bijdrage op wereldniveau. Er kan subsidie worden aangevraagd voor zowel het onderzoeksprogramma als gerelateerde aanvullende (nieuwe) kosten van het organiseren van het consortium. Denk hierbij aan kosten als:

  • Nieuw (en bestaand) personeel en materiële voorzieningen;
  • Investeringen in apparatuur/infrastructuur en andere faciliteiten alsmede exploitatiekosten daarvan, tot maximaal 25% van de aangevraagde bijdrage;
  • Managementkosten voor het consortium (voor een periode van maximaal 10 jaar).

Beoordeling

Uw voorstel wordt beoordeeld op de volgende criteria:

  • kwaliteit van de betrokken onderzoekers en van het consortium
  • kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoeksprogramma
  • organisatiestructuur en beleid van het consortium; budget
  • wetenschappelijke en/of maatschappelijke impact

De eerste drie criteria wegen ieder 30%, de laatste criteria (impact) telt voor 10% mee.

NWO Zwaartekracht 2023 aanvragen

U heeft tot en met 24 januari 2023 om een aanvraag in te dienen. De specialisten van Hezelburcht onderzoeken graag of uw consortium en onderzoeksprogramma in aanmerking komen voor deze subsidie. Komt u in aanmerking? Dan ondersteunen zij u ook graag bij het opstellen van een kansrijke aanvraag en het coördineren van uw samenwerkingsproject.

Plan een vrijblijvende kennismaking in
Of bel direct naar: 088 495 20 00

NWO
Gerelateerde subsidie NWO
NWO financiert wetenschappelijk onderzoek van Nederlandse universiteiten en publieke onderzoeksinsti...Lees verder

contact

Heeft u vragen over deze ronde van NWO Zwaartekracht 2023? Of wilt u meer weten over onze diensten? Neem contact op door te bellen naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00