Nu open voor aanvragen: Innovation Fund

Sinds vrijdag 3 juli is de eerste call van het Europese Innovation Fund open voor aanvragen! Het financieringsinstrument ondersteunt grootschalige investeringen in koolstofarme technieken. Benieuwd of uw project in aanmerking komt?

Missie Innovation Fund | Een klimaat-neutraal Europa

Het Innovation Fund is een belangrijk instrument van de Europese Commissie om Europa klimaatneutraal te maken. Dit hopen zij te bereiken door het stimuleren van grootschalige (demonstratie) projecten gericht op succesvolle en innovatieve CO2-reducerende en/of koolstofarme ontwikkelingen. Denk hierbij aan projecten gericht op een van de volgende duurzame oplossingen:

  • Carbon Capture, Utilsation and Storage (CCUS), ofwel het afvangen, hergebruiken en opslaan van CO.
  • Koolstofarme technologieën/processen binnen de energie industrie.
  • Het genereren van hernieuwbare energie.
  • Het opslaan van energie.

Is uw project gefocust op een van de bovenstaande ontwikkelingen? Laat uw project toetsen of deze aan de vereisten voldoet.

Budget van € 1 miljard voor een duurzamere wereld

Er is een totaal budget van € 1 miljard beschikbaar gesteld ten behoeve van innovatieve projecten die de uitstoot van broeikasgassen (GHG) tegengaan. Voor deze eerste call komen projecten met een investeringsomvang groter dan € 7.5 miljoen in aanmerking. Volgende calls zullen hoogstwaarschijnlijk ook open gaan voor projecten met een investeringsomvang van maximaal € 7.5 miljoen.

Interesse in de eerste call van het Innovation Fund?

Wilt u individueel of samen met een consortium gebruik maken van de regeling? Dien dan zo spoedig mogelijk een aanvraag in. Naar verwachting zal er veel animo zijn voor deze call.

Hezelburcht ondersteunt u bij het hele proces: van de nodige voorbereidingen tot het indienen van de aanvraag. Vergroot met behulp van onze specialisten de kans op toekenning van uw aanvraag!

Meer weten over Innovation Fund? Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Innovation Fund
Gerelateerde subsidie Innovation Fund
Het Europese Innovation Fund ondersteunt innovatieprojecten gericht op koolstofarme technologieën. ...Lees verder

contact

Meer weten over Innovation Fund of overweegt u een aanvraag in te dienen? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00