Nu open: derde aanvraagronde NWO Open Competitie – SGW

Academici opgelet: u kunt nu een aanvraag indienen voor de derde ronde NWO Open Competitie – SGW. De ronde staat open voor onderzoeken zonder thematische randvoorwaarden. Open Competitie SGW stimuleert kwalitatief hoogstaand vrij, nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek binnen de sociale en geesteswetenschappen. Benieuwd of uw onderzoek in aanmerking komt?

Wat voor projecten komen in aanmerking?

De ronde is redelijk laagdrempelig. Er kan financiering aangevraagd worden voor verschillende soorten projecten en kostenposten. Zoals aangegeven hoeft uw onderzoek niet aan te sluiten bij een bepaald thema. Ook maakt het formaat niet uit: zowel kleine als grote projecten kunnen in aanmerking komen. Daarnaast kunt u ook financiering aanvragen voor projecten met of zonder wetenschappelijk personeel (handig om te weten voor promovendi en postdocs).

Naast financiering voor personele kosten kunt u ook subsidie aanvragen voor investeringen in apparatuur of databases, kennisbenutting en/of (inter)nationale samenwerking.

Voor wie is NWO Open Competitie – SGW?

De regeling is open voor aanvragen van ervaren onderzoekers (als hoofd- of medeaanvrager) mits zij een bezoldigde aanstelling hebben voor de looptijd van het onderzoek bij de onderstaande organisaties:

  • Universiteiten gevestigd in het Koninkrijk der Nederlanden;
  • Universitaire medische centra;
  • KNAW- en NWO-instituten;
  • het Nederlands Kanker Instituut;
  • het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek te Nijmegen;
  • de Dubble-bundellijn bij de ESRF te Grenoble;
  • NCB Naturalis;
  • Advanced Research Centre for NanoLithography (ARCNL);
  • Prinses Máxima Centrum.

Subsidiebijdrage en aanvullende voorwaarden

Zeker niet onbelangrijk: u mag alleen een aanvraag indienen als u dit niet meer kan doen bij de NWO Talentlijn. Verder geldt dat u slechts eenmaal per ronde (én niet in opeenvolgende rondes) een aanvraag mag indienen.

Er is een totaal budget van € 28,5 miljoen te verdelen. Subsidie kan oplopen tot maximaal € 750.000,-. De maximale financieringstermijn voor het gehele projectduur is zes jaar.

Wat dit instrument extra interessant maakt is dat u de gelegenheid krijgt om verschillende typen aanvragen in te dienen. De aanvraag wordt opgebouwd middels een combinatie van budgetmodules, waaronder personele modules en modules voor materieel, investeringen in databases/apparatuur, kennisbenutting en internationalisering. De aanvrager kiest zelf welke budget modules worden ingezet tijdens het voorgestelde onderzoek.

Geïnteresseerd in NWO Open Competitie – SGW?

Schakel dan de specialisten van Hezelburcht in voor het neerzetten van een krachtige aanvraag! Vooraanmeldingen kunnen tot en met 7 september 2021 ingediend worden. De deadline voor uitgewerkte aanvragen is 15 februari 2022.

Neem contact op om de mogelijkheden van NWO Open Competitie – SGW te bespreken tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? We staan u graag te woord!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00