Nieuwe call aangekondigd voor Active Assisted Living (AAL) in 2021

Het Europese programma Active Assisted Living (AAL) richt zich op het creëren van een digitale wereld die toegankelijk is voor en ondersteuning biedt aan de ouderen in de samenleving. Het einddoel is het verbeteren van de kwaliteit van leven van oudere mensen door middel van het stimuleren van technologieën en innovaties gericht op gezond ouder worden. De AAL Association kondigde op 23 november de uitdaging van de AAL 2021 call aan: Advancing Inclusive Health & Care Solutions for Ageing Well in the New Decade.

Het doel en de elementen van de AAL 2021 call

De nieuwe openstelling probeert innovatieve, transnationale en multi-disciplinaire samenwerkingsprojecten aan te sporen. De call is open voor voorstellen binnen de albekende interessegebieden:

 • Health & Care
 • Information & Communication
 • Leisure & Culture
 • Living & Buildings
 • Mobility & Transport
 • Safety & Security
 • Vitality & Abilities
 • Work & Training
 • Body & Functions

Binnen de call worden er echter drie specifieke elementen benadrukt die van belang zijn:

 1. Een inclusieve benadering met betrekking tot gezondheid & zorg (preventieve gezondheidszorg, waarborgen van fysieke & geestelijke gezondheid, participatie).
 2. Het stimuleren en opschalen van innovaties op het gebied van actief en gezond oud worden door middel van gezondheid & zorg ecosystemen; en
 3. Het toegankelijk maken van digitale oplossingen aan eindgebruikers, bijvoorbeeld het verbeteren van digitale geletterdheid door middel van scholing.

Voor wie is de AAL 2021 call?

Grootschalige samenwerkingsprojecten alsmede kleine samenwerkingsprojecten kunnen een aanvraag in dienen. Definitieve informatie rondom de call zal tegelijkertijd met de lancering van de call, medio december 2020, worden gepubliceerd.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de AAL 2021 call? Houd onze website dan goed in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Meer weten over het AAL programma? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Active and Assisted Living (AAL)
Gerelateerde subsidie Active and Assisted Living (AAL)
AAL stimuleert de ontwikkeling van ICT instrumenten om vraagstukken omtrent vergrijzing op te losse...Lees verder

contact

Wilt u meer informatie over het programma? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00