Nationaal isolatieprogramma biedt kansen voor het verduurzamen van woningen

Op 12 november 2021 is het nationaal isolatieprogramma gepresenteerd door minister Ollongren. Dit programma biedt nieuwe verduurzamingsmogelijkheden voor eigenaren van koopwoningen en huurhuizen (verhuurders, VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties). Hezelburcht legt uit waar het geldbedrag van € 514 miljoen voor dit initiatief zoal naartoe gaat:

Meer informatie? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Verhoging subsidiepercentages ISDE en SEEH

Een deel van het bedrag zal gestoken worden in het voortzetten én verhogen van de subsidiepercentages van de succesvolle regelingen Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s. Vanuit deze regelingen kunnen eigenaar-bewoners en VvE’s subsidie ontvangen voor isolatiemaatregelen. Vooralsnog is het plan om de percentages te verhogen van 20% naar 30%. Naar verwachting gaat deze wijziging al per 1 januari 2022 in.

Nieuwe subsidieregeling voor isolatiemaatregelen in de huursector

Isolatie in de huursector is ook hard nodig. Het nationaal isolatieprogramma zal zich daarom aansluiten bij de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming). Voor RVV Verduurzaming is vanaf 2023 structureel € 104 miljoen beschikbaar. Aanvullend wordt er vanuit het nationaal isolatieprogramma in totaal € 100 miljoen beschikbaar gesteld voor de huursector. Dit bedrag wordt in 2023 en 2024 ingezet via een (nieuwe) subsidieregeling voor de verduurzaming van woningen. Deze regeling zal zich voornamelijk richten op de aanpak van de energetisch slechtste woningen en lijkt qua subsidiemethodiek op de RVV Verduurzaming.

Meer aandacht voor huishoudens met lage inkomens

Tot slot komt er € 150 miljoen beschikbaar voor gemeenten om energiearmoede bij kwetsbare huishoudens tegen te gaan. Gemeenten krijgen met de middelen de mogelijkheid huishoudens met een relatief laag inkomen of een hoge energierekening nog meer te ondersteunen bij het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan ondersteuning via:

  • gemeentelijke energieloketten;
  • energiecoaches;
  • aansluiting bij lokale bewonersinitiatieven; of
  • het bundelen van subsidieaanvragen.

Ontdek de mogelijkheden

Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie, stoot minder CO2 uit en zorgt voor een lagere energierekening. Wacht daarom niet langer met het verduurzamen van uw woningen. Laat uw project of idee vandaag nog toetsen op de subsidiemogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat u geen enkele subsidiekans onbenut laat!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
Gerelateerde subsidie Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
Wilt u als organisatie van het gas af? De CV-ketel eruit? Gaat u investeren in een duurzame manier v...Lees verder

contact

Bent u benieuwd of uw project of organisatie in aanmerking komt voor subsidie? Onze specialisten zoeken het graag voor u uit!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00