MDIEU subsidie 2024: Aanvraagtijdvakken en budget

Bedrijven die de duurzame inzetbaarheid van werknemers vergroten of werknemers met zwaar werk eerder laten stoppen met werken kunnen subsidie aanvragen via de subsidie Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven & Eerder Uittreden. In 2024 is er in totaal € 402 miljoen subsidiebudget beschikbaar voor bedrijven en samenwerkingsverbanden die hieraan bijdragen. Benieuwd waarvoor en wanneer MDIEU subsidie in 2024 aan te vragen is? Lees dan verder.

Welke activiteiten komen in aanmerking voor MDIEU subsidie?

Binnen de MDIEU subsidie is subsidie aan te vragen voor twee onderdelen: Duurzame inzetbaarheid werknemers en eerder uittreden werknemers. Hieronder lichten we de onderdelen kort toe.

Duurzame inzetbaarheid werknemers

Om te zorgen dat werknemers gezond werkend hun pensioen halen kunnen bedrijven activiteiten uitvoeren die hieraan bijdragen. Denk aan activiteiten als slimmer roosteren bij nachtwerk of een nieuwe aanpak om zware werkomstandigheden te verlichten. Ook monitoring en evaluatie van een onderzoeksvraag over duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie of het opzetten van een infrastructuur om structurele duurzame inzetbaarheid te bevorderen komen in aanmerking.

Eerder uittreden werknemers

Wanneer u als werkgever met een werknemer afspraken maakt over eerder stoppen met werken, dan kunnen de kosten hiervan gedeeltelijk (voor 25%) in aanmerking komen voor subsidie. Hier zijn verschillende eisen aan verbonden.

Benieuwd welke activiteiten nog meer in aanmerking komen? Of aan welke eisen moet worden voldaan voor subsidie voor het eerder uittreden van werknemers? Onze specialisten informeren u graag!

Aanvraagtijdvakken en budgetten MDIEU 2024

De MDIEU subsidie heeft in 2024 vier verschillende aanvraagtijdvakken met bijbehorende budgetten:

  • 5 februari t/m 29 maart 2024: Voor aanvragen voor het uitvoeren van een sectoranalyse of het uitvoeren van een update van een sectoranalyse. Binnen dit aanvraagtijdvak is € 2 miljoen budget beschikbaar.
  • 2 april t/m 27 september 2024: Voor aanvragen voor het uitvoeren van een activiteitenplan door samenwerkingsverbanden. Binnen dit aanvraagtijdvak is € 200 miljoen budget beschikbaar.
  • 2 april t/m 26 april 2024: Voor aanvragen voor het uitvoeren van een activiteitenplan door arbeidsorganisaties. Binnen dit aanvraagtijdvak is € 100 miljoen budget beschikbaar.
  • 2 september t/m 27 september 2024: Voor aanvragen voor het uitvoeren van een activiteitenplan door arbeidsorganisaties. Binnen dit aanvraagtijdvak is € 100 miljoen budget beschikbaar.

Hulp bij uw MDIEU aanvraag

Wilt u in 2024 MDIEU subsidie aanvragen? Onze specialisten ondersteunen u graag bij het schrijven en indienen van een succesvolle aanvraag. Neem contact op voor meer informatie over de regeling of onze dienstverlening via info@hezelburcht.com.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

MDIEU subsidie: Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven & Eerder Uittreden
Gerelateerde subsidie MDIEU subsidie: Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven & Eerder Uittreden
De regeling Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven & Eerder Uittreden (MDIEU) is een subsidie van het ...Lees verder

Contact

Neem contact op voor meer informatie over de MDIEU subsidie.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00