Marktconsultatie voor nieuwe subsidie waterstof maakindustrie: wat moet u weten?

Waterstof is een belangrijke vervanger van fossiele brandstoffen en draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en aan de transitie naar een duurzame energievoorziening. De maakindustrie speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling en productie van waterstoftechnologieën, zoals elektrolyzers, waterstofopslag en brandstofcellen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat kondigt een marktconsultatie voor een nieuwe subsidie gericht op de maakindustrie van waterstof.

Waar is de waterstof marktconsultatie voor bedoeld?

De marktconsultatie is voor bedrijven die de komende jaren productielijnen en fabrieken willen bouwen op commerciële schaal. Het doel van de consultatie is om inzichten en feedback te verkrijgen van bedrijven, onderzoeksinstituten, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden. De resultaten van de marktconsultatie worden gebruikt om het subsidieprogramma verder vorm te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijke doelstellingen, criteria en voorwaarden van de subsidie, maar ook de financiële omvang en looptijd ervan.

De nieuwe subsidie voor de waterstof maakindustrie

Naar verwachting wordt de nieuwe subsidie eind 2023 gelanceerd. Waarschijnlijk gaat de subsidie ondersteuning bieden voor onderzoek, ontwikkeling, demonstratie en implementatie van waterstof gerelateerde projecten in de maakindustrie. De subsidie moet de overgang naar een klimaat neutrale economie met minder (fossiele) brandstoffen versnellen. GroenvermogenNL stelt voor de nieuwe subsidie een budget beschikbaar.

Ontdek uw subsidiemogelijkheden met Hezelburcht

Onze specialisten hebben de inhoudelijke kennis en ervaring in huis om u te ondersteunen bij uw project, uw subsidieaanvragen en zij zorgen ervoor dat u geen enkele subsidie onbenut laat. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00